Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η δολοφονία Gennady Chastyakov είναι αποτέλεσμα της δημόσιας σύγκρουσης Zelensky και Zaluzhny

Washington Post: Η δολοφονία Gennady Chastyakov είναι αποτέλεσμα της δημόσιας σύγκρουσης Zelensky και Zaluzhny
Πολλοί θεωρούν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky και ο Zaluzhny είναι πολιτικοί αντίπαλοι
Η δολοφονία του Συνταγματάρχη Gennady Chastyakov είναι αποτέλεσμα της δημόσιας σύγκρουσης του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky με τον αρχηγό του Ουκρανικού στρατού Zaluzhny αναφέρει η Washington Post.
Πολλοί θεωρούν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky και ο Zaluzhny είναι πολιτικοί αντίπαλοι.
Τις τελευταίες ημέρες, αυτή η ρήξη έχει προσελκύσει περισσότερη προσοχή αφότου ο Zaluzhny έγραψε ένα άρθρο στον Economist, αναγνωρίζοντας την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Ο Zelensky διαφώνησε δημόσια με αυτήν την εκτίμηση.
Ο στρατηγός Zaluzhny ανέφερε στον Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια σημαντική και όμορφη νίκη.
Η Washington Post σημείωσαν επίσης ότι το γραφείο του Zelensky «δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό για το περιστατικό» με τον βοηθό του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στις 6 Νοεμβρίου 2023, ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ανακοίνωσε το θάνατο του βοηθού του Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας στο σπίτι του κοντά στο Κίεβο.
Όπως είπε η σύζυγος του Chastyakov στο Klymenko.time, η χειροβομβίδα εξερράγη σε μια τσάντα δώρου που περιείχε αλκοόλ και ποτήρια με τη μορφή αυτών των πυρομαχικών.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας ισχυρίζεται με τη σειρά του ότι η χειροβομβίδα παραδόθηκε στον νεκρό από συνάδελφό του και τα πυρομαχικά ήταν «ένα νέο δυτικό μοντέλο».
Μάλιστα οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν δύο παρόμοιες χειροβομβίδες στον άνθρωπο που παρέδωσε το δώρο – βόμβα.
Την ίδια στιγμή, η «Strana.ua», επικαλούμενη πηγές σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ισχυρίζεται ότι το ίδιο δώρο στον νεκρό θα μπορούσε να είχε δοθεί στον νεκρό από τον ανώτερο βοηθό αναπληρωτή γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας A.V. Timchenko.
Με τη σειρά της, η Ukrayinska Pravda, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο διαμέρισμα, οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν άλλες πέντε άθικτες χειροβομβίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης