Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις αγορές της Ασίας, στο -3% η Ν. Κορέα - Ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για κορύφωση επιτοκίων

Πτώση στις αγορές της Ασίας, στο -3% η Ν. Κορέα - Ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για κορύφωση επιτοκίων
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,4%
Σχετικά Άρθρα

Στο τέλος του έφτασε το ανοδικό σερί των ασιατικών αγορών, καθώς ο ενθουσιασμός των επενδυτών για την κορύφωση των παγκόσμιων επιτοκίων άρχισε να χάνει έδαφος, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.
Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,2%. Κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, το ράλι είχε ενισχύσει τον δείκτη αναφοράς κατά σχεδόν 6%.
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν κατά 0,5%. Οι μετοχές της Νότιας Κορέας υποχώρησαν κατά 3%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, μετά το ράλι που προκάλεσε η απαγόρευση του short selling. Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 1,1%.

To βλέμμα στη Fed

Τα κρατικά ομόλογα ήταν σε γενικές γραμμές σταθερά στην Ασία. Οι αποδόσεις των δεκαετών κυμάνθηκαν στο 4,63% - περίπου 10 μονάδες βάσης (bps) πάνω από το σημείο όπου έκλεισαν την Παρασκευή, αλλά πολύ κάτω από το όριο του 5% που είχε αγγίξει στα τέλη Οκτωβρίου.
"Εξακολουθεί η διελκυστίνδα μεταξύ των αγορών και της Fed, καθώς η τελευταία έχει προτείνει ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων τίτλων θα ... κάνουν τη δουλειά της σύσφιξης της πολιτικής γι' αυτούς", δήλωσε ο Nicholas Chia, macro strategist της Standard Chartered, σύμφωνα με το Reuters.
"Οι αγορές πιθανόν να φοβούνται ότι οι χαμηλότερες αποδόσεις θα αναγκάσουν τη Fed να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης παύσης".
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed υποδηλώνουνμια μικρή πιθανότητα νέας αύξησης, αλλά τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος περιορίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης