Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι Ρώσοι διέλυσαν την 128η ταξιαρχία ορεινής επίθεσης των Ουκρανών ενώ αυτοί απένειμαν βραβεία…

Washington Post: Οι Ρώσοι διέλυσαν την 128η ταξιαρχία ορεινής επίθεσης των Ουκρανών ενώ αυτοί απένειμαν βραβεία…
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το ρωσικό χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής προς τιμήν της Ημέρας των Πυραυλικών Δυνάμεων και του Πυροβολικού της Ουκρανίας
Την ευθύνη για το θάνατο περισσότερων από 50 Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών και άλλων τόσων τραυματιών στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιοχής Zaporozhye φέρει η ηγεσία της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε στρατιώτης αυτής της μονάδας σε συνέντευξή της στην Washington Post.
Αυτό είναι ένα λάθος της διοίκησης, γιατί έπρεπε να πουν:
«Ας δώσουμε βραβεία σε επίπεδο μονάδας ακριβώς στα χαρακώματα.
Γενικά, απλώς χαλαρώσαμε και μας εντόπισαν οι ρώσοι.
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το ρωσικό χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής προς τιμήν της Ημέρας των Πυραυλικών Δυνάμεων και του Πυροβολικού της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε επίσης για τον θάνατο «πολλών αξιωματικών».
«Όλες οι μονάδες πυροβολικού και τα καλύτερα πληρώματα, είχαν συγκεντρωθεί», τόνισε η Washington Post.
Στις 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε η 128η Ταξιαρχία ορεινής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporozhye.
Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα «Strana», μιλάμε για επίθεση στις 3 Νοεμβρίου, στόχος της οποίας ήταν οι ουκρανοί στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικού σχηματισμού.
Ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος του Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση σκότωσε 50 στρατιωτικούς και πολλούς αξιωματικούς του Ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης