Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs, Franklin Templeton, GIC Pte: Τώρα αρχίζει η δύσκολη αποστολή για τις Κεντρικές Τράπεζες

Goldman Sachs, Franklin Templeton, GIC Pte: Τώρα αρχίζει η δύσκολη αποστολή για τις Κεντρικές Τράπεζες
Το ταξίδι στο 2% θα είναι πολύ πιο δύσκολο
Ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και αυτό παρέχει ευκαιρίες στους επενδυτές καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παλεύουν με τον αγώνα τους να χαλιναγωγήσουν τις τιμές.
Αυτό ανέφεραν ανώτερα στελέχη τραπεζών και διαχειριστές χρημάτων μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, με τον John Waldron, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs να τονίζει ότι ο βασικός κίνδυνος παραμένει ο πληθωρισμός.
Αλλά ο Lim Chow Kiat, Διευθύνων Σύμβουλος της GIC Pte, το βλέπει ως ευκαιρία αγοράς.
Οι αγορές δεν θα βλέπουν την τρέχουσα απόδοση των 10ετών τίτλων που προστατεύονται από τον πληθωρισμό στη ζώνη του 2,5% για «πολύ καιρό», είπε ο Lim σε πάνελ στο φόρουμ.
"Αυτό είναι πολύ ελκυστικό θα έλεγα και είναι πραγματικά μεγάλος ανταγωνισμός για άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων."
Καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται το επόμενο έτος, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας συνεχίζουν να αγωνίζονται για την εξισορρόπηση αυστηρότερων συνθηκών έναντι της οικονομικής ανάπτυξης και ο πρόεδρος Jerome Powell άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική του τράπεζα μπορεί να έχει τελειώσει την σύσφιξη.
«Θα έλεγα ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι για μένα ο μεγαλύτερος κίνδυνος», είπε ο Waldron.
«Επομένως, νομίζω ότι ο πληθωρισμός είναι μακράν η μεγαλύτερη ανησυχία μου και νομίζω ότι η γεωπολιτική που τώρα επικαλύπτεται με πολύ πιο βαθύ τρόπο».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ίδιο πάνελ, η Jennifer Johnson, διευθύνουσα σύμβουλος της Franklin Templeton, είπε ότι από εδώ και πέρα γίνεται πιο σκληρό για τις κεντρικές τράπεζες.
«Το ταξίδι στο 2% θα είναι πολύ πιο δύσκολο», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης