Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Akşener: Να μην φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τον τόπο τους, όπως δεν έφυγαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης το 1923

Akşener: Να μην φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τον τόπο τους, όπως δεν έφυγαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης το 1923
Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος στην Τουρκία ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να μην εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Το… παράδειγμα της Θράκης και της Συνθήκης της Λωζάννης, χρησιμοποίησε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Τουρκίας, Meral Akşener, για ζητήσει να μην απομακρυνθούν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα.
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας. Ένα σημείο της δήλωσης που έγινε μετά την επίσκεψη τράβηξε την προσοχή μας» ανέφερε η Aksener μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της. «Λέγεται ότι έχουν επισκεφθεί διάφορες χώρες της περιοχής και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Γάζα» σημείωσε.
Η Aksener επεσήμανε ότι η λύση στις «φρικαλεότητες που προκαλεί ο Netanyahu» στην Παλαιστίνη δεν είναι η απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή: «Δεν είναι οι αθώοι Παλαιστίνιοι που πρέπει να φύγουν από τη Γάζα, αλλά ο ίδιος ο δολοφόνος Netanyahu» είπε.
«Αν δεν θέλετε να προδώσετε την Παλαιστινιακή υπόθεση», συνέχισε, «αν είστε σοβαροί με την πρότασή σας για λύση δύο κρατών, αν είστε ειλικρινείς με την ιδέα να είστε χώρα εγγυήτρια, τότε δεν θα επιτρέψετε στον παλαιστινιακό λαό, που βομβαρδίζεται από βόμβες εδώ και ημέρες, να ξεριζωθεί από τα σπίτια και την πατρίδα του».
«Μην γίνεται παιχνίδι στα χέρια των ΗΠΑ που σχεδιάζουν να απομακρύνουν τους άμαχους, μην αφήσετε και πάλι τη χώρα μας, που τη μετατρέψατε σε αποθήκη φυγάδων, αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων» δήλωσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.
Στο σημείο αυτό η Meral Akşener, έκανε ιστορική αναδρομή στην Συνθήκη της Λωζάννης.
«Ξέρετε ποιο ήταν το πιο σημαντικό θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης; Το πιο σημαντικό θέμα ήταν να μην σταλούν οι Τούρκοι από το Ιράκ, τη Συρία και τη Δυτική Θράκη στην Ανατολία. Κάθισαν σε εκείνο το τραπέζι για να στείλουν όλους τους πληθυσμούς που έπρεπε να είναι ανταλλάξιμοι, δηλαδή όλους τους Τούρκους που ζούσαν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Θράκης, στην Ανατολία. Αλλά αναφέρομαι στην αντίληψη εκείνων των ημερών του 1923-24, αναφέρομαι σε μια Τουρκία που είχε ισοπεδωθεί... Αλλά σε εκείνο το τραπέζι αντιστάθηκαν. Κι εγώ είμαι παιδί οικογένειας ανταλλαγέντων προσφύγων. Μας έστειλαν από τη Δράμα και ήρθαμε στην Τουρκία. Αλλά οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έμειναν εκεί.
Γιατί αν είχε επιστρέψει από εκεί αυτός ο πληθυσμός, οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας δεν θα ήταν έτσι όπως είναι σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Chania