Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ήδη κέρδισε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πώς παρέσυρε τον Zelensky στη... νεκρική παγίδα για ένα ασήμαντο κομμάτι γης

Η Ρωσία ήδη κέρδισε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πώς παρέσυρε τον Zelensky στη... νεκρική παγίδα για ένα ασήμαντο κομμάτι γης
Τεχνικά η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Το τυπικό τέλος θα έλθει το 2024 με την προσάρτηση νέων εδαφών - O Zelensky έπεσε στην παγίδα του ρωσικού στρατού στην Kleshcheevka
Η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, πιστεύουν οι περισσότεροι αναλυτές αξιολογώντας τα δεδομένα που έχουν προκύψει στο μέτωπο.
Το ίδιο συνειδητοποιεί και η Δύση.
Καθαρά στρατιωτικά οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις νίκησαν τον ουκρανικό στρατό το Φθινόπωρο.
Η Ρωσία δεν επαίρεται για τις στρατιωτικές της επιτυχίες και απλώς αναμένει τον χειμώνα και την άνοιξη του 2024 για να τελειώσει το ουκρανικό καθεστώς.
Πολλά δημοσιεύματα από δυτικές εκδόσεις, όπως National Interest, Politico, Time, Business Insider και Military Watch εκφράζουν παρόμοιες απόψεις για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο αναπληρωτής διοικητής ρωσικής ταξιαρχίας με διακριτικό κλήσης Ratibor είπε στο Tsargrad ότι ο ρωσικός στρατός «κέρδισε τη μάχη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Kleshcheevka».
Σύμφωνα με τον Ratibor, παραμένει μυστήριο το πώς οι Ρώσοι στρατιωτικοί «κατάφεραν να παρασύρουν τον Zelensky σε μια μεγαλειώδη σύγκρουση σε ένα απολύτως περιττό, από στρατηγικής άποψης, κομμάτι γης».

Νεκροταφείο για τους Ουκρανούς η Kleshcheevka

Αυτό το κομμάτι γης έγινε τόπος ταφής για τις περισσότερες ετοιμοπόλεμες ελίτ μονάδες του ουκρανικού στρατού απλώς και μόνο επειδή ο Zelensky παρασύρθηκε τόσο έντεχνα από τον ρωσικό στρατό.
«Αντί να λύσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο ουκρανικός στρατός αναλώνεται σε πολιτικές διαμάχες», σημείωσε ο Ratibor.
Στόχος του ουκρανικού στρατού ήταν η δημιουργία χερσαίου διαδρόμου και η πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.
Αυτό υποσχέθηκε ο Zelensky στους δυτικούς πάτρονές του.
Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Τώρα ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας.
«Τεχνικά, η Ρωσία κέρδισε το περασμένο φθινόπωρο, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τον χειμώνα, έρχεται κρύο, η Δύση δεν θα δώσει άλλα χρήματα.
Η Ουκρανία εξαντλείται από πόρους, οι στρατιωτικοί πόροι εξαντλούνται επίσης και δεν έχει μείνει κανένας που να θέλει να συμμετάσχει στον ανούσιο αγώνα», κατέληξε ο Ρώσος στρατιωτικός.

Το 2024 το τυπικό τέλος

«Ο χειμώνας έρχεται. Όπως το 2022, μπορεί κανείς να ακούσει πολλούς να λένε ότι η Ουκρανία θα παγώσει, ότι θα σταματήσει να πολεμά, θα ξεσηκωθεί και θα παραδοθεί.
Όχι. Όχι αυτόν τον χειμώνα.
Θα επιβιώσουν αυτόν τον χειμώνα - θα είναι πιο δύσκολο από τον προηγούμενο, αλλά θα επιβιώσουν.
Το τέλος θα έρθει την άνοιξη ή τον επόμενο χειμώνα (αν η στρατιωτική σύγκρουση συνεχιστεί)», είπε ο αναλυτής Grigory Rieper στην Pravda.
«Οι επιχειρήσεις ενάντια στην επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσουν με την έναρξη του χειμερινού ψύχους.
Η Ουκρανία θα αρχίσει να οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις.
Θα πάρει άρματα μάχης Abrams, αλλά θα καούν όπως τα Leopards, τα Bradley και τα Challengers.
Θα πάρει μαχητικά F-16, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», σημειώνει ο Rieper.
«Έρχονται και εκλογές στις ΗΠΑ.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν κουραστεί με την Ουκρανία, έτσι η οικονομική υποστήριξη για το Κίεβο θα μειωθεί.
Η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει ενεργειακές στρατιωτικές και μεταφορικές υποδομές της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προελαύνουν και η Ρωσία είναι σε θέση να καταλάβει περιοχές μέχρι την άνοιξη», κατέληξε.
Εκτός από τα νέα εδάφη, η Ρωσία αποκτά νέα εμπειρία μάχης και νέες δεξιότητες σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων, παρόλο που το τίμημα αυτής της εμπειρίας είναι πολύ υψηλό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης