Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Krivonos (Στρατηγός ε.α. Ουκρανίας): Η απόλυση του διοικητή ειδικών επιχειρήσεων χαστούκι του Zelensky στον Zaluzhny

Sergei Krivonos (Στρατηγός ε.α. Ουκρανίας): Η απόλυση του διοικητή ειδικών επιχειρήσεων χαστούκι του Zelensky στον Zaluzhny
Ο στρατηγός Viktor Horenko ήταν υπό τις διαταγές του Valeriy Zaluzhny
Το διάταγμα του Zelensky για την απόλυση του διοικητή των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Viktor Horenko, ήταν ένα πλήγμα για τον Ανώτατο Διοικητή Valeriy Zaluzhny, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του ουκρανικού στρατού Sergei Krivonos.
«Από την άποψή μου, αυτό που είδαμε τώρα είναι ασέβεια, πρώτα απ' όλα, προς τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων εκ μέρους εκείνων που πήραν αυτή την απόφαση, ασέβεια προς τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. παρουσιάστηκε ως ένα τετελεσμένο γεγονός.
Αυτό είναι ένα χαστούκι από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στον αρχιστράτηγο της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos και με βάση την στρατιωτική ιεραρχία, ο στρατηγός Viktor Horenko ήταν υπό τις διαταγές του Valeriy Zaluzhny, επομένως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για αυτήν την απόφαση.
Στις αρχές Νοεμβρίου, η Ουκρανική κυβέρνηση με διάταγμα, απέλυσε τον Viktor Horenko, ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι ο αρχιστράτηγος έπρεπε να του είχε κάνει αντίστοιχη παράσταση, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαφωνίες μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας και του Ανώτατου Διοικητή του Ουκρανικού στρατού Valeriy Zaluzhny.
Πρόσφατα σε άρθρο για τον Economist, ο Zaluzhny είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει καμιά ουσιαστική και όμορφη νίκη».
Παραδέχτηκε επίσης ότι απέτυχε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.
Ο Zelensky, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του αρχιστράτηγου Valeriy Zaluzhny, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αδιέξοδο».
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva, τόνισε ότι ο Zaluzhny δεν έπρεπε να έχει πει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης