Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα σελίδα για την UBS - Συγκέντρωσε 3,5 δισ. δολ. από την πρώτη πώληση AT1, μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Νέα σελίδα για την UBS - Συγκέντρωσε 3,5 δισ. δολ. από την πρώτη πώληση AT1, μετά την εξαγορά της Credit Suisse
Η έκδοση συγκέντρωσε πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές
Νέα σελίδα για την UBS, η οποία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη από την πρώτη πώληση ομολόγων Additional Tier 1 (AT1) μετά την εξαγορά της Credit Suisse, βλέποντας ισχυρή ζήτηση σε ένα ακόμη σημάδι επιστροφής της εμπιστοσύνης.
Η συγχώνευση που σχεδιάστηκε από το ελβετικό κράτος οδήγησε σε εξάλειψη των ομολόγων AT1 της Credit Suisse ύψους 17 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.
Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων AT1 που ακολούθησε προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το μέλλον ενός περιουσιακού στοιχείου που εισήχθη μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 για να λειτουργήσει ως ανάχωμα, σε περίπτωση που τα επίπεδα κεφαλαίου των τραπεζών υποχωρούσαν κάτω από ένα ορισμένο όριο.

Προσφορές 26 δισ. δολ.

Η έκδοση συγκέντρωσε πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές, ανέφερε η υπηρεσία ειδήσεων της LSEG για τις κεφαλαιαγορές IFR.
Τα νεότερα ομόλογά της είναι τα πρώτα μέσα AT1 που θα πουλήσει η UBS, τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές εάν τα επίπεδα κεφαλαίου της υποχωρήσουν κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο ή λάβει χώρα ένα "γεγονός βιωσιμότητας", όπως η λήψη έκτακτης κρατικής στήριξης, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης S&P Global, ο οποίος έδωσε αξιολόγηση "ΒΒ" στα ομόλογα.
Το νέο χαρακτηριστικό χρειάζεται έγκριση στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της UBS, δήλωσε η S&P, αλλά θα βοηθήσει να αποτραπεί η καταστροφή των ομολογιούχων, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της συμφωνίας Credit Suisse-UBS.
"Η δομή τους είναι πολύ νέα και δείχνει ότι άκουσαν τους επενδυτές που ήταν θυμωμένοι για το χαρακτηριστικό της μόνιμης απομείωσης", δήλωσε ο Jerome Legras, επικεφαλής έρευνας στην Axiom Alternative Investments, ο οποίος κατείχε ομόλογα AT1 της Credit Suisse πριν από την τραπεζική κρίση του Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης