Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη μετά τη «βουτιά» του brent κάτω από τα 80 δολ.

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη μετά τη «βουτιά» του brent κάτω από τα 80 δολ.
Το ισχυρό δολάριο επιβάρυνε τις τιμές του πετρελαίου

Rebound καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά τετραμήνου, καθώς οι αγορές παρέμειναν σε άνοδο λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης αργού, ειδικά μετά από τα αδύναμα μηνύματα από πολλές μεγάλες οικονομίες.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent  ενισχύονται 0,5% στα 80,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημειώνουν άνοδο 0,8% στα 75,90 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αργού υποχώρησαν  σημαντικά αυτή την εβδομάδα, με το Brent να διαπραγματεύεται για λίγο κάτω από τα βασικά επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι.
Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο - πάνω από 11 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου.

Ισχυρό δολάριο

Το ισχυρό δολάριο, το οποίο ανέκαμψε μετά από μια σειρά hawkish μηνυμάτων από τα μέλη της Federal Reserve - επιβάρυνε τις τιμές του πετρελαίου.
Οι εξασθενημένες ανησυχίες σχετικά με τις διακοπές εφοδιασμού από τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas οδήγησαν επίσης τους traders  να μην τιμολογούν πλέον ένα ασφάλιστρο κινδύνου από τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης