Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τους Patriot και τα ανταλλακτικά των F-15, η βιομηχανία της Ιαπωνίας αναπτύσσεται για την παράδοση ραντάρ στο αμερικανικό ναυτικό

Μετά τους Patriot και τα ανταλλακτικά των F-15, η βιομηχανία της Ιαπωνίας αναπτύσσεται για την παράδοση ραντάρ στο αμερικανικό ναυτικό
Η αναμενόμενη συμφωνία μεταξύ της Mitsubishi και των ΗΠΑ είναι πιθανό να περιλαμβάνει μια επένδυση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων
Έχοντας προηγουμένως συνεργαστεί για την εξαγωγή του συστήματος αεράμυνας Patriot 2 και εξαρτημάτων μαχητικών αεροσκαφών F-15 στις ΗΠΑ, η Ιαπωνία φέρεται τώρα πως θα αναδειχθεί και ως κρίσιμος πάροχος συστημάτων ραντάρ για το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη στρατηγική του Πενταγώνου να συνεργάζεται με τους συμμάχους για τη μόχλευση της συλλογικής δύναμης στον αμυντικό τομέα, ο αμερικανός ανάδοχος RTX φέρεται να πλησιάζει στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την απόκτηση ενός κρίσιμου εξαρτήματος από την ιαπωνική Mitsubishi Electric για ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας.
Η πιθανή συμφωνία είναι έτοιμη να αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Τόκιο. Αυτό απορρέει από τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν την αμυντική-βιομηχανική συνεργασία ως απάντηση στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Κίνας.
Η έκθεση αναφέρει ότι η RTX πρόκειται να αποκτήσει εξοπλισμό τροφοδοσίας από τη Mitsubishi Electric για το ραντάρ αεράμυνας SPY-6 που αναπτύχθηκε ρητά για το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η αναμενόμενη συμφωνία μεταξύ της Mitsubishi και της αμυντικής οντότητας των ΗΠΑ είναι πιθανό να περιλαμβάνει μια επένδυση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Το ραντάρ AN/SPY-6 Air and Missile Defense Radar (AMDR) αντιπροσωπεύει το προηγμένο σύστημα ραντάρ επόμενης γενιάς του Πολεμικού Ναυτικού που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ικανότητας στη Βαλλιστική Πυραυλική Άμυνα (BMD) και την Αεράμυνα (AD).
Το εν λόγω σύστημα ραντάρ μπορεί ταυτόχρονα να αμυνθεί έναντι βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων επιφανείας με ανώτερη ακρίβεια και εκτεταμένο εύρος λειτουργίας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σχέδια.
Η ευαισθησία του SPY-6 ξεπερνά αυτή των ραντάρ που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στα Arleigh Burke Destroyers κατά 30 φορές και μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο από 30 φορές τον αριθμό των στόχων που μπορεί να χειριστεί το SPY-1.
Η Raytheon Technologies, τώρα γνωστή ως RTX, έλαβε ένα σημαντικό συμβόλαιο από το Ναυτικό των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2022 αξίας έως και 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αποσκοπεί στην παροχή ραντάρ για έως και 31 πλοία τα επόμενα πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης