Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματική βόμβα: Η Ρωσία έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ

Διπλωματική βόμβα: Η Ρωσία έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ
Η συμπεριφορά της Ουάσιγκτον μπορεί να αναγκάσει τη Μόσχα να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις ή ακόμη και να τις διακόψει, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, εξέλιξη που θα είναι ιστορικής σημασίας.
Η συμπεριφορά της Ουάσιγκτον μπορεί να αναγκάσει τη Μόσχα να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις ή ακόμη και να τις διακόψει, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Πραγματικά περνάμε μια οξεία κρίση στις σχέσεις, σαν την οποία δεν έχουμε ξαναδεί. Πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα για να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση», σημείωσε ο Ryabkov.
«Η ηγεσία μας ενθαρρύνει το υπουργείο Εξωτερικών και άλλες ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να ενεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο, από το οποίο καθοδηγούμαστε.

«Ανεύθυνοι και προκλητικοί οι Αμερικανοί»

Ωστόσο, είδαμε τους Αμερικανούς να κάνουν μια σειρά από ανεύθυνα και προκλητικά βήματα όσον αφορά την Ουκρανία, και όχι μόνο εκεί», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο RTVI.
«Γι' αυτό, αν δούμε το παρόν μοντέλο συμπεριφοράς της Ουάσιγκτον από αυτή την οπτική γωνία, δεν αποκλείω τίποτα», συνέχισε.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.
«Πιστεύουμε ότι οι διπλωματικές σχέσεις είναι ένα στοιχείο διεθνών υποθέσεων που πρέπει να ληφθεί υπόψη γιατί διαφορετικά θα χάσουμε ό,τι έχει απομείνει από τα πολιτισμένα κανάλια για την αποστολή μηνυμάτων ο ένας στον άλλον», υπογράμμισε.
Ως προς αυτό, επεσήμανε ότι στις 16 Νοεμβρίου θα συμπληρωθούν 90 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι σχέσεις μας πέρασαν από διάφορες φάσεις, υπήρξε ακόμη και μια περίοδος συμμαχικών δεσμών και αδελφοσύνης στα όπλα στον αγώνα ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, τη χιτλερική Γερμανία, που διεξήγαγε πόλεμο εναντίον μας και των συμμάχων μας, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ τότε.
Αργότερα, υπήρξε ο Ψυχρός Πόλεμος, η Κρίση των Πυραύλων της Κούβας και μια περίοδος ύφεσης. Έχουμε δει πολλά πράγματα», τόνισε ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης