Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φθορά και στους μεγιστάνες - Στην Ουκρανία έχουν μείνει μόνο 2 δισεκατομμυριούχοι

Φθορά και στους μεγιστάνες - Στην Ουκρανία έχουν μείνει μόνο 2 δισεκατομμυριούχοι
Δεν έχει ξαναβρεθεί η Ουκρανία με τόσο μικρό αριθμό δισεκατομμυριούχων
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων δολαρίων στην Ουκρανία μειώθηκε κατά τη διάρκεια του 2023 από 9 σε 2 ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε ο επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών SCM Rinat Akhmetov, αναφέρει η ουκρανική έκδοση Strana επικαλούμενη δημοσίευμα της New Voice.
«Έχουν απομείνει μόνο δύο δισεκατομμυριούχοι στην Ουκρανία ενώ πέρυσι ήταν εννέα.
Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν κατάσταση με μόνο δύο δισεκατομμυριούχους από το 2006 οπότε και άρχισε να δημοσιεύεται στη χώρα η λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στην πρώτη θέση είναι ο Rinat Akhmetov (SCM ) με περιουσία 6,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σε σύγκριση με το 2022, μειωμένη κατά 43%», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Διευκρινίζεται ότι τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει ο Victor Pinchuk (EastOne Group) με περιουσία 1,72 δισ. δολάρια -μειωμένη κατά 34% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Petro και Alexey Poroshenko (εταιρεία Roshen) με 954 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένη κατά 37% σε σύγκριση με το 2022.
Να σημειωθεί ότι ο Petro Poroshenko είχε διατελέσει πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2019, όταν και τον διαδέχθηκε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης