Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ διπλασιάζει την παραγγελία των φονικών μαχητικών F-15EX - Πώς θα χτυπούσε πυρηνικές θέσεις του Ιράν

Το Ισραήλ διπλασιάζει την παραγγελία των φονικών μαχητικών F-15EX - Πώς θα χτυπούσε πυρηνικές θέσεις του Ιράν
Το μαχητικό διαθέτει ψηφιακό σύστημα πτήσης fly-by-wire, πολλές και διαδραστικές οθόνες αφής στο πιλοτήριο, τον γρηγορότερο υπολογιστή αποστολής που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε μαχητικό τζετ και το σύστημα Eagle Passive/Active Warning and Survivability System για άμυνα έναντι επιθέσεων ηλεκτρονικού πολέμου στον αέρα
Ως απάντηση σε μία φονική τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε η ισλαμική οργάνωση Hamas στις 7 Οκτωβρίου φέτος, το Ισραήλ διεκπεραίωσε χιλιάδες εναέριες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας μαχητικά τζετς τύπου F-15 και F-16 για να πλήξει θέσεις της Hamas με επιθέσεις αέρος-εδάφους.
Τα κύρια αεροσκάφη της επιχείρησης βομβαρδισμού της Γάζας είναι τα τζετς F-15 και F-16, τα οποία στο πεδίο της μάχης έχουν δείξει τις δυνατότητες τους.

Η σημασία των F-15 για την ισραηλινή πολεμική αεροπορία καταδεικνύεται με την πρόθεση της Ιερουσαλήμ να αποκτήσει 25 μαχητικά τύπου F-15EX από τις ΗΠΑ. Τελικώς, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξέφρασε την πρόθεσή της να διπλασιάσει την παραγγελία της, επιβεβαιώνοντας περισσότερο την χρηστικότητα του τζετ.
Το F-15EX Eagle II αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχικού μαχητικού τζετ F-15 Eagle των Αμερικανών.
Αν και εξωτερικά το αεροσκάφος μοιάζει αρκετά με τους προκατόχους του, τα εσωτερικά εξαρτήματά του του προσδίδουν τρομερές δυνατότητες.
Το μαχητικό διαθέτει ψηφιακό σύστημα πτήσης fly-by-wire, πολλές και διαδραστικές οθόνες αφής στο πιλοτήριο, τον γρηγορότερο υπολογιστή αποστολής που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε μαχητικό τζετ και το σύστημα Eagle Passive/Active Warning and Survivability System για άμυνα έναντι επιθέσεων ηλεκτρονικού πολέμου στον αέρα. Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ σκοπεύει να αποκτήσει 144 αεροσκάφη τύπου F-15EX από την Boeing.
Η θωράκιση του Ισραήλ, συμβαίνει για πολλούς λόγους και δη ως «προειδοποίηση» απέναντι στο Ιράν και τα πυρηνικά του που αποτελούν και τη σημαντικότερη πρόκληση της χώρας μετά τη Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης