Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και ξαφνικά σκληρή επίθεση της Ρωσίας στην Αλβανία λόγω...Donetsk

Και ξαφνικά σκληρή επίθεση της Ρωσίας στην Αλβανία λόγω...Donetsk
Επίθεση από τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στους δορυφόρους της Δύσης για διαστρέβλωση της πραγματικότητας
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές χώρες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε επειγόντως στις 8 Νοεμβρίου λόγω των βομβαρδισμών του Donetsk, παραμόρφωσαν τα σκληρά γεγονότα, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.
«Το θέμα που συζητήθηκε ήταν πολύ σημαντικό: άλλο ένα έγκλημα πολέμου από το ουκρανικό καθεστώς.
Η στάση των δυτικών χωρών είναι διαβόητη: Διπλά πρότυπα, άρνηση των σκληρών γεγονότων και πλήρης υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα», είπε ο Pushilin στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
Ο Pushilin επεσήμανε την απουσία λογικής από τη θέση ορισμένων «δυτικών δορυφόρων».
Η Αλβανία, για παράδειγμα, υπέθεσε ότι το Donetsk… βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία.
«Πολύ πιο σημαντική για εμάς είναι η θέση εκείνων των χωρών που έχουν λάβει ή ίσως συνεχίσουν να παίρνουν ουδέτερη θέση.
Το να τις πείσουμε να παραμείνουν στο πλευρό της κοινής λογικής, στην περίπτωσή μας, στο πλευρό της δικαιοσύνης, είναι φυσικά , το κύριο καθήκον που έχουν θέσει στους εαυτούς τους οι Ρώσοι διπλωμάτες», τόνισε.
Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα στο Donetsk με έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών HIMARS.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας οδηγός ασθενοφόρου, και τραυματίστηκαν άλλοι 55.
Χτυπήθηκε το κτίριο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης