Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος της Κολομβίας σέρνει τον Netanyahu στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου

Ο πρόεδρος της Κολομβίας σέρνει τον Netanyahu στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κολομβίας Gustavo Petro απειλεί να μηνύσει το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Η νομική ομάδα της κυβέρνησης της Κολομβίας «ετοιμάζει αγωγές ενώπιον όλων των διεθνών δικαστηρίων» κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Λατινοαμερικανικής χώρας, Gustavo Petro.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Petro απειλεί να μηνύσει το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Γάζα.
Έχει ήδη ανακοινώσει ότι «η Κολομβία θα βοηθήσει» την καταγγελία που θα καταθέσει η Αλγερία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Netanyahu», στο πλαίσιο του πολέμου με την ισλαμιστική οργάνωση Hamas.
«Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας θα συναντηθεί αύριο (11/11) με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», είπε ο Petro σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X.

Έκκληση για δικαστική τιμωρία του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune ζήτησε από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να φέρουν το Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα «εγκλήματα που διαπράττει κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα».
«Προτρέπω όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στον κόσμο, τους Άραβες νομικούς και τις οργανώσεις και τις υπηρεσίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υποβάλουν καταγγελία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της ισραηλινής οντότητας, για να τεθεί τέλος σε δεκαετίες ατιμωρησίας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Παλαιστινίων », είπε ο Tebboune.
Ο Κολομβιανός πρόεδρος έχει καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ομιλίες του και έχει απειλήσει ακόμη και να διακόψει τις σχέσεις με τη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης