Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bin Salman: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού - Abbas: Γενοκτονικός ο πόλεμος, υπεύθυνες οι ΗΠΑ

Bin Salman: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού - Abbas: Γενοκτονικός ο πόλεμος, υπεύθυνες οι ΗΠΑ
Τι είπαν οι ηγέτες κατά την κοινή σύνοδο αραβικών και ισλαμικών κρατών για τη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman δήλωσε πως το Ισραήλ φέρει ευθύνη για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του παλαιστινιακού λαού», κάνοντας έκκληση για τερματισμό της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας.
Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ, ο πρίγκιπας διάδοχος έκανε επίσης έκκληση για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απελευθέρωση των ομήρων.
Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν έναν «γενοκτονικό πόλεμο που δεν μπορεί να παραβληθεί με άλλον», και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπύθυνες για την έλλειψη πολιτικής λύσης.
Θα διώξουμε τους εγκληματίες του πολέμου στα διεθνή δικαστήρια και οι ΗΠΑ πρέπει να εθωρηθούν υπεύθυνες γαι την αποτυχία επίλυσης της κρίσης», είπε.
Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή ισλαμοαραβική σύνοδο κορυφής στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, ο Abbas είπε επίσης πως οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται διεθνή προστασία απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fatah al Sissi έκανε έκκληση για άμεση βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις».
«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα... είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε κατά την ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος Tayip Erdogan είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.
"Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός" είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης