Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η ήττα του Ουκρανικού στρατού από τους Ρώσους έσπασε τον Zelensky

Telegraph: Η ήττα του Ουκρανικού στρατού από τους Ρώσους έσπασε τον Zelensky
Με φόντο την αδιέξοδη επίθεση, οι εντάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, οι οποίες συνήθως κρατούνται μυστικές, ήρθαν στο φως
Οι αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο και η αποτυχία της αντεπίθεσης, έσπασαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, γράφει η Telegraph.
Με φόντο την αδιέξοδη επίθεση, οι εντάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, οι οποίες συνήθως κρατούνται μυστικές, ήρθαν στο φως.
Αυτό είναι ένα σημάδι που μπορεί να δείχνει ότι ο Zelensky έχει σπάσει, υποστηρίζει η Telegraph.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky επέκρινε για πρώτη φορά τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος ανακοίνωσε το αδιέξοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μια τέτοια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού του Κιέβου και της πολιτικής εξουσίας σημειώθηκε μετά από 20 μήνες εχθροπραξιών, διευκρινίζει η Telegraph.
«Στις ουκρανικές αρχές δεν άρεσε πραγματικά το γεγονός ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή περιγράφηκε ως αδιέξοδο».
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν επί πέντε μήνες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με όπλα της Δύσης, αλλά η αντεπίθεση απέτυχε αφού σκοτώθηκαν πάνω από 90.000 Ουκρανοί και καταστράφηκαν 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης