Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή στη Γάζα: Σταματά τον απολογισμό των θυμάτων το Υπουργείο Υγείας - Αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων, η επαφή με τα νοσοκομεία

Σφαγή στη Γάζα: Σταματά τον απολογισμό των θυμάτων το Υπουργείο Υγείας - Αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων, η επαφή με τα νοσοκομεία
Ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν κυκλώσει από παντού το νοσοκομείο Al Shifa
Σχετικά Άρθρα
O αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Hamas στη Γάζα Youssef Abu Ris ανακοίνωσε ότι το υπουργείο παύει πλέον να δίνει έναν ακριβή  καθημερινό απολογισμό των θυμάτων των ισραηλινών βομβαρδισμών επειδή δεν μπορεί πλέον να εγκαθιδρύσει επαφές με όλα τα νοσοκομεία, ούτε  μπορεί να στείλει τα ασθενοφόρα του λόγω της βιαιότητας των ισραηλινών βομβαρδισμών.
«Λόγω της στόχευσης των νοσοκομείων από τα ισραηλινά τεθωρακισμένα και της αποτροπής εισόδου οποιουδήποτε, το Υπουργείο Υγείας δεν μπόρεσε το Σάββατο 12/11 να εκδώσει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών τις τελευταίες ώρες», ανέφερε το Υπουργείο.
«Υπενθυμίζουμε ότι οι δυνάμεις κατοχής διέπραξαν περισσότερες από 1.130 σφαγές και ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 11.100 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 8.000 παιδιών και γυναικών, και ο αριθμός των τραυματιών ήταν πάνω από 28.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Παρασκευής 10/11», είπε.

Παραμένει υπό πολιορκία το Al Shifa, διαρκή τα πλήγματα των Ισραηλινών στο νοσοκομείο

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο Ris πρόσθεσε ότι ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα «κατέστρεψε ολοσχερώς» την Κυριακή το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Al Shifa, του μεγαλύτερου στη Λωρίδα της Γάζας που σφυροκοπείται και πολιορκείται από το Ισραήλ.
Το διώροφο κτίριο του καρδιολογικού τμήματος καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορικό πλήγμα, δήλωσε ο Ris, αποδίδοντας το χτύπημα στον ισραηλινό στρατό.
Aυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τις επιδρομές και τις ζημιές.
Προσώρας δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον ισραηλινό στρατό.
«Υπήρξε ένα νέο πλήγμα στο χειρουργικό τμήμα και εκείνο των εξωτερικών ιατρείων», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, λέγοντας πως «πέντε οβίδες έχουν εκτοξευθεί από το πρωί στο συγκρότημα κτιρίων του νοσοκομείου».
«Τα ισραηλινά άρματα μάχης πολιορκούν πλήρως το νοσοκομείο al Shifa», είπε, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός χαρακτηρίζει ψευδείς τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα στρατεύματά του «περικυκλώνουν και χτυπούν» το al Shifa.
«Ρίχνουν σε όλους όσοι προσπαθούν να φύγουν από όλα τα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος», είπε ακόμη ο Αμπού Ρις, ο οποίος δεν έδωσε απολογισμό.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι έχει αναπτυχθεί γύρω από το νοσοκομείο, λέει όμως ότι επιτρέπει την έξοδο προς ανατολάς, που είναι ανοικτή στους χιλιάδες εκτοπισμένους που έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο.
«Υπάρχουν δύο (ισραηλινά) άρματα μάχης τα κανόνια των οποίων δείχνουν προς το εσωτερικό του μαιευτηρίου, στη νότια είσοδο του συγκροτήματος του αλ Σίφα», εξήγησε ο Αμπού Ρις. Όπως και "δύο άρματα μάχης έξω από τη δυτική είσοδο και δύο άρματα μάχης στο εσωτερικό της εισόδου αυτής».

Γεμάτο πτώματα το νοσοκομείο

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Al Jazeera  ότι γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι πυροβολούν από τα παράθυρα κι έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα.
Γύρω από το τεράστιο νοσοκομειακό συγκρότημα, "υπάρχουν δεκάδες πτώματα στους δρόμους, εκατοντάδες τραυματίες", είπε ακόμη ο Abu Ris.
Στο al Shifa, υπάρχουν "650 ασθενείς, κάπου σαράντα παιδιά σε θερμοκοιτίδες, όλα απειλούνται με θάνατο, και 15.000 εκτοπισμένοι ακόμη", είπε ο Abu Ris.
Από το Σάββατο 11/11 το ηλεκτρικό έχει κοπεί στο al Shifa και δεκάδες μωρά σε θερμοκοιτίδες και ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας κινδυνεύουν πλέον να πεθάνουν, σύμφωνα με αρκετές διεθνείς ΜΚΟ .
"Νοσηλευτές κάνουν αναπνευστικές μαλάξεις με τα χέρια στα μωρά" που έχουν γεννηθεί πρόωρα, δήλωσε ο Abu Ris, ο οποίος είπε πως φοβάται ότι πολλά από αυτά θα πεθάνουν σε μερικές ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης