Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός των ΗΠΑ για τις μεγάλες απώλειες αμάχων στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας – Αναξιόπιστη η ισραηλινή προπαγάνδα

Προβληματισμός των ΗΠΑ για τις μεγάλες απώλειες αμάχων στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας – Αναξιόπιστη η ισραηλινή προπαγάνδα
Χάνεται ο πόλεμος της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το Ισραήλ
Ανώτεροι αξιωματούχοι, των ΗΠΑ, παρότι δεν πιέζουν ακόμη για μια γενικευμένη παύση των εχθροπραξιών ήδη είναι επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι για τους αυξανόμενους αριθμούς νεκρών και την εξασθένηση της διεθνούς υποστήριξης, πιέζουν το Ισραήλ να αποφύγει τις πυρκαγιές και τις απώλειες αμάχων στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας.
Υπάρχει δηλαδή διάχυτος φόβος ότι, παρά την στρατιωτική του υπεροοπλία, το Ισραήλ, θα χάσει την μάχη του δικαίου πολέμου στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι ισραηλινές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της Al-Shifa από τη Hamas ως κέντρου διοίκησης και ελέγχου είναι αξιόπιστες, αν και έχουν περιορισμένες ανεξάρτητες πληροφορίες για το θέμα.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan δεν αμφισβήτησε ευθέως την ιδέα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο CBS, αναγνωρίζοντας ότι η Hamas χρησιμοποίησε τα νοσοκομεία ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «ενεργές» συνομιλίες με τον ισραηλινό στρατό για το θέμα, προσθέτοντας: «η ουσία είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε πυροβολισμούς στα νοσοκομεία».
Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin έθεσε το θέμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους το Σαββατοκύριακο (11-12/11)
"Ο υπουργός επιβεβαίωσε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και επανέλαβε τη σημασία της προστασίας τόσο των αμάχων όσο και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Τόνισε την ανάγκη 
Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken σημείωσε ότι “πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί» - η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή τόνου  από την κυβέρνηση Biden μέχρι σήμερα.
Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν περαιτέρω τα αυξανόμενα διεθνή ζητήματα που αφορούν τη στάση του Ισραήλ στη Γάζα, γενικά, και την Al-Shifa ειδικότερα ενώ διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει ότι η αραβική διαφωνία θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο γενεών στη θέση του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης