Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladislav Seleznev (Γενικό Επιτελείο): Στην Ουκρανία υπηρετούν 1,3 εκατ πολίτες στον στρατό

Vladislav Seleznev (Γενικό Επιτελείο): Στην Ουκρανία υπηρετούν 1,3 εκατ πολίτες στον στρατό
Ο πρώην αξιωματούχος ανέφερε ότι οι προοπτικές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή είναι πλέον πολύ ασαφείς λόγω της έλλειψης μεγάλων προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους
Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν επί του παρόντος στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Vladislav Seleznev, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TSN.
Περίπου 1,3 εκατ στρατιώτες βρίσκονται στις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις.
Όλοι χρειάζονται όπλα και πυρομαχικά.
Ο πρώην αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή είναι πλέον πολύ ασαφείς λόγω της έλλειψης μεγάλων προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Vladislav Seleznev, οι δυνατότητες του ίδιου του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του στρατού.
Πάντως ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει το 96% όλων των κονδυλίων που διατέθηκαν για τη στήριξη του Κιέβου.
Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, με τη σειρά της, είπε ότι το υπουργείο είχε μόνο ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει το απόθεμα όπλων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης