Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιητικό μήνυμα του Peskov στην Πολωνία: Κάνατε ένα ακόμα βήμα προς την κλιμάκωση

Προειδοποιητικό μήνυμα του Peskov στην Πολωνία: Κάνατε ένα ακόμα βήμα προς την κλιμάκωση
«Οι αρχές της Λευκορωσίας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια κατάσταση για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας» τόνισε με νόημα ο Peskov
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επέκρινε τη Δευτέρα (13/11) την απόφαση της Πολωνίας να αναπτύξει ένα τάγμα αρμάτων μάχης στα σύνορα με τη Λευκορωσία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση».
«Σίγουρα αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την... κλιμάκωση και τίποτα άλλο», τόνισε σχετικά ο Peskov στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημέρωσης των συντακτών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πολωνού υπουργού Εθνικής Άμυνας Mariusz Błaszczak το Σάββατο (11/11).
Οι αρχές της Λευκορωσίας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια κατάσταση για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, πρόσθεσε o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για «ουκρανικό ίχνος» στη δολιοφθορά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream το 2022 στη Βαλτική Θάλασσα, επανέλαβε ότι οι ερευνητές πρέπει να δώσουν προσοχή στην εμπλοκή του Κιέβου, που αναφέρεται όλο και πιο συχνά από διαφορετικές μεριές.
«Τα ουκρανικά ίχνη αυτής της δολιοφθοράς, τρομοκρατικής ενέργειας, εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε διάφορες αναφορές, έρευνες, δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης», διευκρίνισε σχετικά ο Peskov.
Η Μόσχα μελετά προσεκτικά όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την υπόθεση και προτρέπει τους εμπειρογνώμονες να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, να κατονομάσουν ενόχους, εργολάβους - όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.
Aναφορικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη, ο Dmitry Peskov χαιρέτισε την απομάκρυνση των Ρώσων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας και ευχαρίστησε όλα τα μέρη που κατέστησαν δυνατή.
«Αναμένουμε ότι η διαδικασία εξόδου των πολιτών μας θα συνεχιστεί και ότι όλοι όσοι είναι πρόθυμοι να φύγουν από τη Γάζα θα μπορέσουν να το κάνουν. Πρέπει να γίνουν πολλά ώστε όλοι οι πρόθυμοι να φύγουν από τη Γάζα» ανέφερε.
Περίπου 70 Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων 28 παιδιά, έφυγαν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της αιγυπτιακής συνοριακής διέλευσης Rafah την Κυριακή (12/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης