Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοκρατικοί (ΗΠΑ): Μιμητής του Hitler και του Mussolini ο Donald Trump

Δημοκρατικοί (ΗΠΑ): Μιμητής του Hitler και του Mussolini ο Donald Trump
Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο από το επιτελείο του Biden
Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Joe Biden κατηγόρησε σήμερα τον Donald Trump ότι «μιμείται» τον Adolf Hitler και τον Benito Mussolini, επειδή χαρακτήρισε «παράσιτα» τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Σε προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος είπε ότι «θα εξαλείψει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους αλήτες της ριζοσπαστικής αριστεράς που ζουν σαν παράσιτα στη χώρα μας».
Οι δηλώσεις αυτές, ανήμερα της Ημέρας των Βετεράνων, παραπέμπουν στους δικτάτορες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο Donald Trump μιμήθηκε το απολυταρχικό λεξικό του Adolf Hitler και του Benito Mussolini», είπε ο Ammar Moussa, ένας εκπρόσωπος της ομάδας του Biden.
Απαντώντας, ένας εκπρόσωπος του Trump χαρακτήρισε «γελοίες» αυτές τις κατηγορίες.
«Αυτοί που αφήνουν τέτοια υπονοούμενα (…) θα συντριβούν όταν ο πρόεδρος Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο» ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Trump συνηθίζει να χρησιμοποιεί «μη πολιτικά ορθή» γλώσσα, συχνά σκοπίμως προκλητική.
Όμως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του κλιμακώθηκε και πριν από μερικές εβδομάδες είπε ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Mark Milley ήταν ένοχος για «εσχάτη προδοσία» και σε άλλες εποχές θα είχε εκτελεστεί. Λίγο αργότερα είπε ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δηλητηριάζει το αίμα της χώρας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης