Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρομοκρατική ενέργεια» βλέπουν οι αρχές της Ισπανίας πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Alejo Vidal-Quadras

«Τρομοκρατική ενέργεια» βλέπουν οι αρχές της Ισπανίας πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Alejo Vidal-Quadras
Ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου, Francisco de Jorge, ερευνά το περιστατικό ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας τρομοκρατικής φύσης»
Το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας (Audience Nacional) ερευνά την απόπειρα δολοφονίας του δεξιού πολιτικού Alejo Vidal-Quadras ως πιθανή υπόθεση τρομοκρατίας, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα (13/11).
Ο Vidal-Quadras, πρώην επικεφαλής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης.
Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του αναφέρθηκε ως «σταθερή και έχοντας τις αισθήσεις του».
Τη Δευτέρα (13/11), ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου, Francisco de Jorge, ερευνά το περιστατικό ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας τρομοκρατικής φύσης».
Οι αμφιβολίες ότι το έγκλημα είχε πολιτικά κίνητρα προέκυψαν αφού ο ίδιος ο Vidal-Quadras υπαινίχθηκε ότι το ιρανικό καθεστώς μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας.
Ο Ισπανός πολιτικός, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Ιρανών αντιφρονούντων, φέρεται να είπε στις αρχές ότι «δεν έχει άλλους εχθρούς».
Ένας μοτοσικλετιστής πλησίασε τον Vidal-Quadras την περασμένη εβδομάδα και τον πυροβόλησε σε απόσταση αναπνοής πριν τραπεί σε φυγή με το όχημα.
Μια καμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε κοντά στη Μαδρίτη αργότερα την ίδια μέρα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η ίδια που χρησιμοποιούσε ο δράστης.
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη σχετικά με τον πυροβολισμό, ούτε έχει επιβεβαιωθεί σύνδεση με το Ιράν, ανέφερε το AP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης