Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου το 2023 και το 2024, παρά τους φόβους για ύφεση

IEA: Θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου το 2023 και το 2024, παρά τους φόβους για ύφεση
Η ζήτηση πετρελαίου έχει στηριχθεί φέτος από τις ανθεκτικές παραδόσεις των ΗΠΑ και τη ζήτηση ρεκόρ του Σεπτεμβρίου από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Tις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου αναβάθμισε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ)  για το 2023 και το 2024 παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλες σχεδόν τις μεγάλες οικονομίες.

Ζήτηση - ρεκόρ από την Κίνα

Η ζήτηση πετρελαίου έχει στηριχθεί φέτος από τις ανθεκτικές παραδόσεις των ΗΠΑ και τη ζήτηση ρεκόρ του Σεπτεμβρίου από την Κίνα, ενώ οι προσδοκίες για το 2024 λαμβάνουν ώθηση από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων και την πρόσφατη πτώση των τιμών του αργού, ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι.

Γεωπολιτικοί κίνδυνοι

"Προς το παρόν, με τη ζήτηση να εξακολουθεί να υπερβαίνει τις διαθέσιμες προμήθειες οδεύοντας προς τον χειμώνα του βόρειου ημισφαιρίου, οι ισορροπίες της αγοράς θα παραμείνουν ευάλωτες σε αυξημένους οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους - και περαιτέρω μεταβλητότητα μπροστά μας", ανέφερε ο διεθνής οργανισμός.
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά την Τρίτη, μετά την έκθεση του OPEC που αναφέρει ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή, καθώς και τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες μπορεί να διαταραχθούν καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κέρδισαν 23 σεντς ή 0,28%, στα 82,75 δολάρια το βαρέλι . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI σημείωσαν άνοδο 21 σεντς ή 0,27% στα 78,47 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης