Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas πλήττει τις αεροπορικές - «Βουτιά» 20% στις κρατήσεις - Νέα απειλή μετά την πανδημία

Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas πλήττει τις αεροπορικές  - «Βουτιά» 20% στις κρατήσεις - Νέα απειλή μετά την πανδημία
Oι κρατήσεις διεθνών πτήσεων ήταν 20% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019 κατά τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση της Hamas
Σχετικά Άρθρα

Πτώση των κρατήσεων σημείωσαν οι αεροπορικές εταιρείες  τις εβδομάδες που ακολούθησαν την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys, οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων ήταν 20% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019 κατά τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Hamas κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και 5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερες από την περίοδο των τριών εβδομάδων πριν από την επίθεση.
Από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και άλλοι περίπου 240 κρατήθηκαν όμηροι, προκαλώντας την πιο σφοδρή ισραηλινή απάντηση που έχει δει ποτέ η περιοχή, τονίζει το CNBC. 
Η εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ και η επακόλουθη χερσαία επίθεση στη Γάζα έχει σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.
Τις ημέρες που ακολούθησαν την επίθεση, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν ή μείωσαν τις πτήσεις προς το ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ. Αλλά και η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια από και προς άλλες χώρες και περιοχές επηρεάστηκε αισθητά.

Μέση Ανατολή

Την περίοδο τριών εβδομάδων πριν από τις 7 Οκτωβρίου, η έκδοση εισιτηρίων από τη Μέση Ανατολή ήταν μόλις 3% κάτω από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys, καταδεικνύοντας τη σταθερή ανάκαμψη του τομέα από την πανδημία του Covid-19.
Αντίθετα, κατά την περίοδο των τριών εβδομάδων μετά τις 7 Οκτωβρίου, η έκδοση εισιτηρίων από τη Μέση Ανατολή ήταν κατά 12% χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2019, σημειώνοντας διαφορά 9 ποσοστιαίων μονάδων.

ΗΠΑ

Αλλά η μεγαλύτερη πτώση όσον αφορά τις διεθνείς αναχωρήσεις ήταν στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από την Αμερική, η οποία ήταν στην πραγματικότητα αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 τις τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση και έπεσε κατά 4% κάτω από τα επίπεδα αυτά τις τρεις εβδομάδες μετά, σημειώνοντας συνολικά πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς αφίξεις προς τη Μέση Ανατολή υποχώρησαν κατά 26% στο ίδιο χρονικό διάστημα, με τη μεγαλύτερη πτώση ανά χώρα να σημειώνει το Ισραήλ, ακολουθούμενο από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.
Η ForwardKeys αντλεί τα δεδομένα της από τη βάση δεδομένων της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών για την έκδοση εισιτηρίων σε όλη τη βιομηχανία, η οποία περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους διεθνείς αερομεταφορείς, αλλά δεν περιλαμβάνει τις οικονομικές αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet ή η Ryanair.

Προειδοποίηση United Airlines

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε για τα κέρδη της σχετικά με τον πόλεμο.
Η United Airlines στα μέσα Οκτωβρίου δήλωσε ότι τα ακριβότερα καύσιμα και η διακοπή των πτήσεων στο Τελ Αβίβ λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς θα επιβαρύνουν τα κέρδη της κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους. Η United είχε περισσότερα δρομολόγια προς το Ισραήλ από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία με συνδέσεις από την Ουάσιγκτον, το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ και το Σαν Φρανσίσκο, που αντιστοιχούσαν στο 2% της χωρητικότητάς της.
Οι προβλέψεις της United για το τέταρτο τρίμηνο ήταν "δυσοίωνες και χειρότερες από τις εκτιμήσεις μας", έγραψε η Helane Becker, αναλύτρια αεροπορικών εταιρειών στην TD Cowen, σε σημείωμά της μετά την εκτίμηση των κερδών του αερομεταφορέα.
"Δεδομένων των προβλέψεων ότι πρόκειται για έναν μακρύ πόλεμο, εξετάζουμε το χαμηλότερο άκρο του εύρους των προβλέψεων και υποθέτουμε ότι δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση μέχρι το τέλος του έτους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης