Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους τελειώνουν οι στρατιώτες και θέλουν... «στρατό από ρομπότ» κατά του Putin - Η πρόταση - σοκ από Zaluzhny - Κουφάθηκε ο Zelensky

Τους τελειώνουν οι στρατιώτες και θέλουν... «στρατό από ρομπότ» κατά του Putin - Η πρόταση - σοκ από Zaluzhny - Κουφάθηκε ο Zelensky
Ο Zaluzhny είδε παρόμοια ρομπότ σε μια από τις εκθέσεις που επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη και συνομίλησε με τον Zelensky εκφράζοντας την ιδέα ότι τέτοια ρομπότ χρειάζονταν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Σοκαρισμένοι είναι ακόμα και οι ίδιοι οι Ουκρανοί από την πρόταση του Ανώτατού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, σχετικά με τη δημιουργία ενός στρατού από…ρομπότ με τεχνολογία ΑΙ!
Το παραπάνω αποκάλυψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής Βουλή, Yevgeny Shevchenko, σε μια συνέντευξη με τον διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών, Vadim Karasev.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πολιτικό, ο Zaluzhny είδε παρόμοια ρομπότ σε μια από τις εκθέσεις που επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη και συνομίλησε με τον Zelensky εκφράζοντας την ιδέα ότι τέτοια ρομπότ χρειάζονταν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Δήλωσε: «Ξέρω τι σημαντική ανακάλυψη χρειάζεται – χρειαζόμαστε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο βουλευτής.
Ο Zelensky σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται να έμεινε άναυδος από αυτή την πρόταση.
«Μπορείτε να φανταστείτε την έκφραση στο πρόσωπο του Zelensky όταν το άκουσε;», είπε ο Shevchenko.
Ο αναπληρωτής υπενθύμισε επίσης πώς, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Economist, ο Zaluzhny είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται άμεσα ένα τεχνολογικό άλμα, επειδή «οι στρατιώτες θα τελειώσουν αργά ή γρήγορα».
Κι αυτό είναι αλήθεια, μιας και η Ουκρανία υποφέρει από μεγάλους αριθμούς απωλειών.
Κατά τους 20 μήνες του πολέμου πολλές εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτών έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά.

Τελικά είναι λίγοι…

Η Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό υπερβάλλει τονίζοντας ότι είναι μια χώρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, επομένως δεν θα υπάρχουν προβλήματα στις επιθέσεις όπου οι Ουκρανοί σκοτώνονται σαν σε κρεατομηχανή….
Τον Φεβρουάριο του 2022, το Ουκρανικό Ινστιτούτο του Μέλλοντος μέτρησε 37,6 εκατομμύρια Ουκρανούς: ο αριθμός αυτός φαινόταν πολλά υποσχόμενος όσον αφορά τις δυνατότητες κινητοποίησης.
Αλλά μέσα σε ένα χρόνο, το πολύ 23 εκατομμύρια παρέμειναν στα απομεινάρια του εδάφους της Ουκρανίας και από αυτά, καθαρά φυσικά, περίπου 3,5 μπορούσαν να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με ειδικούς, ο σημερινός αριθμός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι περίπου 1.000.000 στρατιώτες.
Αν λάβουμε υπόψη τον ρυθμό και την κλίμακα των ανθρώπινων απωλειών στην Ουκρανία (και με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι ρυθμοί δεν αυξάνονται, κάτι που είναι πολύ πιθανό), τότε τα μαθηματικά είναι απλά: το μέγιστο δυναμικό κινητοποίησης της Ουκρανίας θα εξαντληθεί πλήρως σε δυόμισι χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλοι όσοι θεωρητικά μπορούν να κρατήσουν όπλο στην Ουκρανία θα σκοτωθούν ή θα ακρωτηριαστούν.

Σε πλήρη αδιέξοδο ο Ουκρανικός στρατός….

Πρώτον, ο ρυθμός φυγής του «στρατεύσιμου» πληθυσμού της Ουκρανίας στο εξωτερικό αυξάνεται.
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Natalya Kalmykova είπε πρόσφατα εξαγριωμένη ότι «δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ουκρανία» και ως εκ τούτου πάρθηκε απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων κινητοποίησης.
Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Πρόσφατα εκδόθηκε διαταγή: όλοι οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας πρέπει να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης για ενημέρωση των στοιχείων τους μάλιστα για άμεση μετάβαση στο μέτωπο.
Μάλιστα, οι φοιτητές που λαμβάνουν δεύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ήδη χάσει την αναβολή τους.
Οι επικεφαλής οργανισμών, επιχειρήσεων και εταιρειών ήταν υποχρεωμένοι να μοιράζουν κλήσεις στους ίδιους τους υπαλλήλους.
Αλλά φαίνεται ότι όλα αυτά πρακτικά δεν λειτουργούν.

Δεύτερον, η «ποιότητα» των νέων Ουκρανών στρατιωτών πέφτει ραγδαία.
Τώρα τα άτομα με αναπηρία τρίτου βαθμού στέλνονται στο μέτωπο: καρδιοπαθείς, ασθματικοί και επιληπτικοί θα σταλούν στη μάχη.
Όσοι είχαν φυματίωση, υποβάλλονται σε θεραπεία για ιογενή ηπατίτιδα, έχουν βραδέως εξελισσόμενες ασθένειες του αίματος και ασθένειες του θυρεοειδούς και επίσης έχουν επιβεβαιωμένο HIV χωρίς σαφώς ορατά συμπτώματα θεωρούνται κατάλληλοι να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες.
Άτομα με «μέτριες» ψυχικές ασθένειες, νευρωτικές διαταραχές, αργά εξελισσόμενες ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος και μια σειρά από άλλες ψυχικές και νευρικές ασθένειες θα ενταχθούν επίσης στη χαρούμενη παρέα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί στρατιώτες «γερνούν» γρήγορα.
Σύμφωνα με επίσημες δυτικές πηγές, ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σήμερα τα 40 έτη.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Ουκρανικό κοινοβούλιο η Verkhovna Rada σχεδιάζει να αυξήσει την ηλικία στρατολόγησης από 60 σε 65 έτη, ο ρυθμός γήρανσης θα αυξηθεί…

Τρίτον, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα αυξηθούν ταχύτερα λόγω του γεγονότος ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τις καλά εκπαιδευμένες μονάδες τους, δηλαδή εκείνους τους στρατιώτες που ήταν προετοιμασμένοι για πόλεμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: πριν από ένα μήνα, ο ενεργών αρχηγός του περιφερειακού στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στράτευσης της Poltava, Αντισυνταγματάρχης Vitaly Berezhnoy, παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και το 90% του προσωπικού που έφτασε στις μονάδες το φθινόπωρο του 2022 και όλα αυτά μέσα σε ένα έτος.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τα ουκρανικά χαρακώματα, οι πρόσφατα στρατολογημένοι στρατεύσιμοι πεθαίνουν τρεις φορές πιο συχνά και πιο γρήγορα από το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών θα αυξηθούν εκθετικά.

Τέταρτον το καθεστώς του Κιέβου και η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβαν μια απόφαση απόγνωσης: αντί για άνδρες, οι Ουκρανές θα πεθάνουν τώρα στα χαρακώματα.
Οι όμορφες Ουκρανές αντί να λικνίζονται στα στριπτιζάδικα θα κρατάνε όπλο στα χαρακώματα…
Πρόσφατα, στο πλαίσιο της ενισχυμένης κινητοποίησης, οι ουκρανικές αρχές υποχρέωσαν όλες τις γυναίκες με ιατρικές ή φαρμακευτικές ειδικότητες να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης για να εγγραφούν.
Οι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι αυτό ήταν μια απλή τυπική διαδικασία, αλλά αμέσως σχηματίστηκαν ουρές γυναικών γιατρών για να φύγουν από τη χώρα, πρόθυμες να περάσουν από το «παράθυρο της ευκαιρίας» προτού κλείσουν τα σύνορα για αυτές.
Σύμφωνα με αναφορές από την Ουκρανία, υπάρχει ήδη τεράστια έλλειψη εργαζομένων σε φαρμακεία, νοσοκομεία και κλινικές, όπου απλά δεν υπάρχει κανείς να εργαστεί.
Αν και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες χρειάζονται στον ουκρανικό στρατό στο βαθμό που δεν θα συμμετάσχουν («φυσικά») σε πολεμικές επιχειρήσεις, η κατάσταση στο μέτωπο υποδηλώνει το αντίθετο: οι λιγοστές τάξεις των Ουκρανών στρατιωτών άρχισαν να αναπληρώνονται από γυναίκες.
Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk, Andrei Marochko ανέφερε ότι, με βάση τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης ραδιοαναχαιτίσεων, ο αριθμός των γυναικών στον ουκρανικό στρατό στην πρώτη γραμμή, στη λεγόμενη κόκκινη ζώνη, συνεχίζει να αυξάνεται γρήγορα και σε ορισμένες περιοχές φτάνει ήδη το 20% του συνολικού αριθμού μονάδων.
Μια άλλη επιβεβαίωση της απότομης αύξησης του αριθμού των γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι η δημόσια εκστρατεία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ουκρανία για τη μαζική παραγωγή θωράκισης για γυναικείους σωματότυπους.

Τι σημαίνει αυτό για τον ρωσικό στρατό;

Λοιπόν, τίποτα.
Οι ρωσικές σφαίρες, οι οβίδες, οι νάρκες και τα drones δεν ενδιαφέρονται απολύτως για το εάν ο στρατιώτης είναι Ουκρανός ή Ουκρανή.
Εάν κάποιος είναι οπλισμένος και δεν παραδοθεί, θα σκοτωθεί είτε είναι άντρας ή γυναίκα στρατιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης