Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen εναντίον Moody's για την αμερικανική οικονομία - «Τα υψηλά επιτόκια αντανακλούν την ισχύ, όχι την αδυναμία της»

Yellen εναντίον Moody's για την αμερικανική οικονομία - «Τα υψηλά επιτόκια αντανακλούν την ισχύ, όχι την αδυναμία της»
Το είδαμε και αυτό: Λευκός Οίκος και Wall Street κατά Moody's
Σχετικά Άρθρα
Την αντίδραση (και) της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών προκάλεσε η απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει σε αρνητικές -από σταθερές- τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης για τη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.
Η Janet Yellen, πρώην επικεφαλής της Federal Reserve και νυν ΥΠΟΙΚ, υποστήριξε πως «η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή, τα ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης παραμένουν η καλύτερη τοποθέτηση για όσους επιζητούν ασφάλεια και ρευστότητα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επιτύχει ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης, ανακάμπτοντας από μία βαθιά ύφεση. Η ανεργία καταγράφει σχεδόν ιστορικά χαμηλά. Ο πληθωρισμός μειώνεται σημαντικά και ο δείκτης ανάπτυξης πλησιάζει το 5% για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους».
«Διαφωνώ με αυτή την απόφαση», υπογράμμισε.
Οι δηλώσεις της κ. Yellen έγιναν στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο. 
Η Moody’s ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υποβαθμίζει την προοπτική για το αξιόχρεο της αμερικανικής οικονομίας «στο πλαίσιο των υψηλότερων επιτοκίων ενώ δεν διαφαίνονται αποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για την περικοπή των κρατικών δαπανών ή την αύξηση των εσόδων».
«Είναι αλήθεια», απαντά η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, «ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τα επιτόκια. Αυτό αντανακλά την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας, όχι την αδυναμία της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης