Διεθνή

Ray McGovern (Πρώην CIA): Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και την Δύση ως ίσοι… αλλά από θέση ισχύος

Ray McGovern (Πρώην CIA): Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και την Δύση ως ίσοι… αλλά από θέση ισχύος
«Εάν πραγματοποιηθούν τελικά διαπραγματεύσεις, η Ρωσία θα τις διεξάγει από μια αντικειμενική θέση ισχύος και θα υπαγορεύσουν τους τελικούς όρους», τόνισε ο Ray McGovern
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν θα διαπραγματευτεί με τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία ως ίσοι, αλλά από θέση ισχύος δήλωσε ο Ray McGovern πρώην αξιωματικός τη CIA.
«Εάν πραγματοποιηθούν τελικά διαπραγματεύσεις, η Ρωσία θα τις διεξάγει από μια αντικειμενική θέση ισχύος και θα υπαγορεύσουν τους τελικούς όρους», τόνισε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον Ray McGovern, στην κατάσταση με το Donetsk και το Luhansk, ο Putin εξαπατήθηκε πιστεύοντας ότι οι τότε ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Merkel και Holand, θα τηρήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία υπογράφηκαν το 2015.
Προέβλεπαν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας ήταν η αποκέντρωση και η ψήφιση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιοχών Donetsk και Luhansk.
Οι αρχές της Ουκρανίας δεν εφάρμοσαν ποτέ αυτό το σχέδιο.
Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Donetsk και Luhansk και ο Putin είπε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ είναι πλέον άκυρες.
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο 2022 η Merkel παραδέχτηκε ότι το Μινσκ ήταν μόνο ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο, οι δυτικοί για να εξοπλίσουν την Ουκρανία, υπενθύμισε ο Ray McGovern.
Τώρα ο Ρώσος ηγέτης δεν θα επιτρέψει να εξαπατηθεί, αφού δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους δυτικούς, κατέληξε ο Ray McGovern.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken είπε ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί εάν υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης