Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Frank Kendall (Υπουργός πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στην Ουκρανία

Παραδοχή Frank Kendall (Υπουργός πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στην Ουκρανία
Πιστεύω ότι τα F-16 θα είναι μια σημαντική αύξηση στις δυνατότητες της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι ένας ουσιαστικά καθοριστικός παράγοντας» σημείωσε ο Frank Kendall, σχολιάζοντας τα σχέδια για την προμήθεια αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο
Η επικείμενη παράδοση μαχητικών-βομβαρδιστικών F-16 στο Κίεβο από τη συλλογική Δύση δεν θα αλλάξει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Frank Kendall.
«Πιστεύω ότι τα F-16 θα είναι μια σημαντική αύξηση στις δυνατότητες της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι ένας ουσιαστικά καθοριστικός παράγοντας» σημείωσε ο Frank Kendall, σχολιάζοντας τα σχέδια για την προμήθεια αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο.
«Αυτό θα δώσει στις ουκρανικές αρχές αύξηση στην δύναμη ισχύος τους, κάτι που θα είναι σημαντικό, αλλά τα F-16 δεν θα έλεγα ότι θα αλλάξουν ριζικά την ισορροπία δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,  Frank Kendall.
Όταν ρωτήθηκε πώς οι Ουκρανοί πιλότοι προετοιμάζονται να πετάξουν το F-16, ο Frank Kendall, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, απάντησε: «Τα πάνε καλά».
«Συνεργαζόμαστε στενά με ορισμένους από τους εταίρους μας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την περίπτωση διαδραματίζουν σε κάποιο βαθμό έναν υποστηρικτικό ρόλο.
Δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της ταχείας εφαρμογής του» δήλωσε ο Frank Kendall, μιλώντας στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Politico.
Ο πολιτικός που υπηρετεί ως γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι μέλος του Προεδρικού Υπουργικού Συμβουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφέρεται στον αρχηγό του Πενταγώνου.
Ο Frank Kendall επιβλέπει την ανάπτυξη των δύο κλάδων των ενόπλων δυνάμεων που του έχουν ανατεθεί - της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διαστημικής Δύναμης.
Όπως τόνισε ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Salivan, οι παραδόσεις αεροσκαφών F-16 από τη Δύση στο Κίεβο δεν θα διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στις μάχες στην Ουκρανία.
H επικείμενη μεταφορά των F-16 από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει ριζικά την πορεία των εχθροπραξιών υπέρ του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης