Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον Erdogan

Netanyahu  (Ισραήλ): Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον Erdogan
Σφοδρή αντίδραση από την ισραηλινή ηγεσία στην τοποθέτηση του Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu και ο υπουργός Εξωτερικών Eli Cohen αντέδρασαν αμφότεροι σφόδρα στα σχόλια του Τούρκου προέδρου Erdogan που χαρακτήριζαν το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη», το οποίο διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ισραήλ, ο Netanyahu επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ότι δεν θα δεχθεί «μαθήματα ηθικής» από τον Τούρκο ηγέτη, τονίζοντας παράλληλα, ότι ο Erdogan υποστηρίζει «το τρομοκρατικό κράτος της Hamas».
Ο Cohen εν τω μεταξύ, ανάρτησε στο X: «Εκείνοι που φιλοξενούν αρχιτρομοκράτες και ενθαρρύνουν τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα κηρύξουν την ηθική στο κράτος του Ισραήλ».
Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο κοινοβούλιο νωρίτερα (15/11) σήμερα, ο Tayipp Erdogan κάλεσε τον Netanyahu να αποκαλύψει εάν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικά όπλα –ένα ερώημα που περιβάλλεται διαχρονικά από μυστικότητα– ενώ είπε ότι θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να διασφαλίσει ότι οι Ισραηλινοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα αναγνωριστούν ως «τρομοκράτες ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης