Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση του ΟΗΕ: Σε απελπιστική ανάγκη για φαγητό οι κάτοικοι της Γάζας

Δραματική έκκληση του ΟΗΕ: Σε απελπιστική ανάγκη για φαγητό οι κάτοικοι της Γάζας
Το φαγητό που έχει εισέλθει στη Γάζα είναι αρκετό μόνο για να καλύψει το 7% των ημερήσιων ελάχιστων θερμιδικών αναγκών των κατοίκων
Σχετικά Άρθρα
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) του ΟΗΕ απηύθηνε δραματική έκκληση για τη Γάζα, τονίζοντας ότι οι προμήθειες τροφής και νερού στον θύλακα «είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες» και μόνο ένα μικρό μέρος τους φτάνει στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω των συνοριακών διελεύσεων.
«Με τον χειμώνα να πλησιάζει γρήγορα, τα επισφαλή και υπερπλήρη καταφύγια και την έλλειψη καθαρού νερού, οι άμαχοι αντιμετωπίζουν την άμεση πιθανότητα λιμοκτονίας», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού, Cindy McCain.
«Δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες πείνας με μία λειτουργική συνοριακή διάβαση. Η μόνη ελπίδα είναι να ανοίξει ένα άλλο, ασφαλές πέρασμα για ανθρωπιστική πρόσβαση για να φέρει σωτήρια τρόφιμα στη Γάζα» επεσήμανε επαναλαμβάνοτας τα καλέσματα του ΟΗΕ για το άνοιγμα ενός ακόμα ασφαλούς διαδρόμου ανρωπιστικής πρόσβασης.



Η τελευταία ενημέρωση του WFP για την κατάσταση στη Γάζα:

-Το ψωμί «είναι σπάνιο ή ανύπαρκτο», καθώς οι ελλείψεις καυσίμων έχουν προκαλέσει μια ακρωτηριαστική διακοπή της παραγωγής ψωμιού και στα 130 αρτοποιεία της Γάζας.
-Από τα 1.129 φορτηγά που έχουν εισέλθει στη Γάζα μέσω της συνοριακής διέλευσης της Rafah με την Αίγυπτο, μόνο 447 μετέφεραν προμήθειες τροφίμων.
-«Το φαγητό που έχει εισέλθει στη Γάζα είναι αρκετό μόνο για να καλύψει το 7% των ημερήσιων ελάχιστων θερμιδικών αναγκών των κατοίκων»
-Μόνο το 25% των καταστημάτων με συμβάσεις από το WFP παραμένουν ανοιχτά, άλλα είναι εκτός βασικών ειδών διατροφής.
-«Οι μικρές ποσότητες φαγητού που μπορούν να βρεθούν πωλούνται σε ανησυχητικά διογκωμένες τιμές και είναι ελάχιστα χρήσιμες χωρίς τη δυνατότητα μαγειρέματος, αναγκάζοντας κάποιους να επιβιώνουν με ένα γεύμα την ημέρα».
Το WFP έκανε, επίσης, γνωστό ότι έχει παράσχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια σε περισσότερους από 700.000 εκτοπισμένους στη Γάζα. Αναμένει να φτάσει σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης