Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ύψη οι εισροές κεφαλαίων στα equity funds λόγω Fed – Στα 11,5 δισ. δολ. παγκοσμίως

Στα ύψη οι εισροές κεφαλαίων στα equity funds λόγω Fed – Στα 11,5 δισ. δολ. παγκοσμίως
Οι επενδυτές άντλησαν καθαρά 11,48 δισ. δολάρια σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια
Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια (equity funds) σημείωσαν σημαντικές εισροές την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου, καθώς έλαβαν στήριξη από τις ελπίδες των επενδυτών ότι ο χαμηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα ωθήσει τη Federal Reserve να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. 
Ο MSCI World Equity Index έφτασε στο ανώτατο όριο δύο μηνών των 686,32 αυτή την εβδομάδα, ωθούμενος από τα στοιχεία των ΗΠΑ την Τρίτη που δείχνουν ότι οι τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο παρέμειναν σταθερές, σημειώνει το Reuters.
Οι επενδυτές άντλησαν καθαρά 11,48 δισ. δολάρια σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή αγορά από τις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. 

ΗΠΑ 

Μόνο τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ προσέλκυσαν 9,33 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τα 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές αγορές μια εβδομάδα νωρίτερα.
Τα ευρωπαϊκά και ασιατικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν επίσης εισροές, προσελκύοντας 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια και 431 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. 

Τεχνολογία

 Ο τομέας της τεχνολογίας, ειδικότερα, παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο του ενδιαφέροντος, με καθαρά 2,15 δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύθηκαν στον κλάδο -- το υψηλότερο από τις 15 Δεκεμβρίου 2021. 

Οι τομείς του χρυσού, των πολύτιμων μετάλλων και των υπηρεσιών επικοινωνίας προσέλκυσαν 534 εκατομμύρια δολάρια και 237 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. 

Ομολογιακά κεφάλαια 

Τα παγκόσμια ομολογιακά κεφάλαια συνέχισαν να προσελκύουν κεφάλαια, με περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια να διοχετεύονται σε αυτά, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καθαρών αγορών. Τα ομολογιακά κεφάλαια υψηλής απόδοσης κατέγραψαν καθαρές αγορές περίπου 5,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την εισροή 6,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. 
Ωστόσο, τα αμοιβαία κεφάλαια κρατικών ομολόγων παρουσίασαν δραστική μείωση στις εισροές, λαμβάνοντας μόνο 140 εκατομμύρια δολάρια, μείωση 95% από την καθαρή αγορά 2,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. 

Εμπορεύματα 

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα ενεργειακά ταμεία παρέμειναν δημοφιλή για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, εξασφαλίζοντας εισροές περίπου 77 εκατ. δολαρίων. Τα αμοιβαία κεφάλαια πολύτιμων μετάλλων παρουσίασαν μέτριες εισροές 53 εκατομμυρίων δολαρίων, τη μικρότερη σε τρεις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης