Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Θα κάνουμε «ό,τι χρειαστεί» για να βοηθήσουμε τη Hamas σε αυτή την ιστορική μάχη

Ιράν: Θα κάνουμε «ό,τι χρειαστεί» για να βοηθήσουμε τη Hamas σε αυτή την ιστορική μάχη
«Τα αδέρφια σας στον άξονα της αντίστασης στέκονται ενωμένοι μαζί σας και δεν θα επιτρέψουν στον εχθρό να πετύχει τους βρώμικους στόχους του» τόνισε ο Qaani
Το Ιράν θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να βοηθήσει τη Hamas στον πόλεμό της με το Ισραήλ, δήλωσε ο διοικητής της ιρανικής δύναμης Quds Esmail Qaani σε ένα μήνυμα προς τον ανώτατο διοικητή της Hamas Mohammed Deif, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (16/11).
«Τα αδέρφια σας στον άξονα της αντίστασης στέκονται ενωμένοι μαζί σας και δεν θα επιτρέψουν στον εχθρό να πετύχει τους βρώμικους στόχους του στη Γάζα και την Παλαιστίνη», τόνισε ο Qaani σε επιστολή που απευθυνόταν στον Deif, αρχηγό των Ταξιαρχιών Ezzedine al-Qassam, της ένοπλης πτέρυγας της Hamas.
Ο «άξονας αντίστασης» αναφέρεται σε ένα δίκτυο περιφερειακών μαχητών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Hamas, της Hezbollah του Λιβάνου, διαφόρων πολιτοφυλακών στο Ιράκ και τη Συρία και της πολιτοφυλακής Houthi στην Υεμένη.
«Είμαστε στην αδελφική μας υπόσχεση που μας ενώνει και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί σε αυτή την ιστορική μάχη», πρόσθεσε ο Qaani στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε από το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Η Δύναμη Quds, με επικεφαλής τον Qaani, είναι ο βραχίονας ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).
Η δημοσίευση της επιστολής του Qaani έρχεται μια ημέρα μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ali Khamenei διεμήνυσε στον αρχηγό της Χαμάς Ismail Haniyeh νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Τεχεράνη δεν θα πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ για λογαριασμό της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Άλλωστε, νωρίτερα την Πέμπτη (16/11), ο ανώτερος αξιωματούχος της Hamas Osama Hamdan απέρριψε την αναφορά ως «καθαρά ψέματα».
Από την πλευρά του Ιράν δεν το σχολίασε το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης