Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Hersh: Απέρριψε ο Netanyahu συμφωνία ΗΠΑ - Hamas για την απελευθέρωση 71 ομήρων

Αποκάλυψη Hersh: Απέρριψε ο Netanyahu συμφωνία ΗΠΑ - Hamas για την απελευθέρωση 71 ομήρων
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν ήθελε να δεχτεί την 5μερη κατάπαυση των εχθροπραξιών
Σχετικά Άρθρα
(Upd 1). Ο πλέον υψηλόβαθμος σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι η απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Hamas θα οδηγήσει σε αύξηση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας και σε σημαντική παύση στις μάχες στη Γάζα.
«Αν απελευθερωθούν οι όμηροι, θα δείτε μια σημαντική, σημαντική αλλαγή», δήλωσε ο Brett McGerck στην σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια Διάλογος της Μανάμα (IISS Manama Dialogue) στο Μπαχρέιν την Παρασκευή 17/11, καλλιεργώντας ελπίδες για επικείμενη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων Ισραήλ - Hamas.
Ωστόσο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος και βραβευμένος με Πούλιτζερ, Seymour Hersh αποκάλυψε σε δημοσίευμά του ότι η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των ομήρων έχει ήδη καταλήξει σε ναυάγιο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πετύχει με τη Hamas συμφωνία η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση 71 ομήρων και την παύση των εχθροπραξιών για πέντε μέρες
, ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjiamin Netanyahu αρνήθηκε να τη δεχτεί, σημείωσε ο Hersh.
«Το αμερικανικό αίτημα αφορούσε την απελευθέρωση 71 ομήρων. Επετεύχθη συμφωνία για αυτό, αλλά η Hamas επέμενε σε μια πενθήμερη παύση των εχθροπραξιών. Αυτό απορρίφθηκε αμέσως από τον Netanyahu, έγραψε ο Hersh στο blog του στην πλατφόρμα Substack.
Στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε την πιο ισχυρή πυραυλική επίθεση της ιστορίας του από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης Al-Aqsa Flood, που ανακοινώθηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas. Μετά την επίθεση, οι μαχητές της οργάνωσης εισήλθαν στις συνοριακές περιοχές στο νότιο Ισραήλ, όπου άνοιξαν πυρ τόσο εναντίον στρατιωτικών όσο και αμάχων και πήραν επίσης περισσότερους από 200 ομήρους. Στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών, σκοτώθηκαν περίπου 1,2 χιλιάδες άνθρωποι, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει πολίτες, στρατιώτες, ξένους πολίτες και εργαζόμενους, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν.
Από τις 8 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Σιδερένια ξίφη κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, με ανελέητους βομβαρδισμούς μέρα νύχτα.
Μέσα σε λίγες μέρες, ο ισραηλινός στρατός πήρε τον έλεγχο όλων των κατοικημένων περιοχών κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές σε στόχους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, στη λωρίδα.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας: η παροχή νερού, τροφίμων, ηλεκτρισμού, φαρμάκων και καυσίμων σταμάτησε.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αμάχων από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεπεράσει τα 12.000 άτομα ενώ περισσότεροι από 30.000 έχουν τραυματιστεί. 
Στους βομβαρδισμούς αυτούς σύμφωνα με τη Hamas, έχουν βρει το θάνατο και αρκετές δεκάδες όμηροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης