Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομακτικές απώλειες: Εξαϋλώθηκαν οι Ουκρανοί από τις «νέες» βόμβες διασποράς RBK-500 της Ρωσίας

Τρομακτικές απώλειες: Εξαϋλώθηκαν οι Ουκρανοί από τις «νέες» βόμβες διασποράς RBK-500 της Ρωσίας
Τα στρατεύματα της Μόσχας πραγματοποίησαν μια "μεγάλη αεροπορική επιδρομή" με βόμβες διασποράς RBK-500 που είχαν προσαρμοστεί για να λειτουργούν ως βόμβες ολίσθησης στο νότιο Donetsk
Η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τροποποιημένες βόμβες διασποράς ως όπλα ολίσθησης κατά των ουκρανικών δυνάμεων στα νότια της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας, φαίνεται να δείχνουν νέα πλάνα και αναφορές.

Σε ένα video που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακρίνεται ένα χτύπημα πυρομαχικών διασποράς στην ουκρανική ύπαιθρο με δεκάδες ταυτόχρονες εκρήξεις. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό το οποίο δεν μπορούσε να επαληθευτεί ανεξάρτητα από το Newsweek.
Τα στρατεύματα της Μόσχας πραγματοποίησαν μια "μεγάλη αεροπορική επιδρομή" με βόμβες διασποράς RBK-500 που είχαν προσαρμοστεί για να λειτουργούν ως βόμβες ολίσθησης στο νότιο Donetsk, δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Οι βόμβες RBK-500 χρησιμοποιήθηκαν κατά των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Staromayorske του Donetsk, ανέφερε το ISW, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ. 
Ο οικισμός, κοντά στα σύνορα με τη νότια περιοχή Zaporizhzhia, ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στα τέλη Ιουλίου, καθώς η αντεπίθεση του Κιέβου συγκέντρωσε αρκετά χωριά από τα χέρια της Μόσχας.
Όπως αναφέρεται το χτύπημα κοντά στο Staromayorske ήταν «το πρώτο μεγάλο ρωσικό χτύπημα στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας αυτό το όπλο με την τροποποίηση βόμβας ολίσθησης», έγραψε το ISW στην τελευταία του ανάλυση.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Κατεύθυνση Κουπιάνσκ: Έχουμε σημαντικές απώλειες στην 14η, 41η, 43η, 44η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητου πεζικού και στην 25η  Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (VSU) στις περιοχές ( πετροπαβλίκα, Σουνκίβκα, Ιβανίνκα, Μπερεστόβε και Στελεμακίβκα στην περιφέρεια του  Λουγκάνσκ (LNR).
Αναφέρθηκαν απώλειες του εχθρού: Πάνω από 70 μαχητές και 2 οχήματα των Ουκρανών.
Μεγάλες απώλειες είχαν η 117η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας, την 67η ειδική Ταξιαρχία και η 31η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς της Ουκρανίας σε περιοχές γύρω από την Γιαμπολίβκα στο  Ντονιέτσκ.
Απώλειες έχουν οι ουκρανικές μονάδες: 112η, 114η και 241η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας, καθώς και η 28η και 30η μονάδες στις περιοχές Αντριίβκα, Βασιούκιβκα, Ραζντολίβκα, Μποντανίβκα, Αρτεμίβσκ, Κράσνοε και Κουρντιουμίβκα με  απώλειες του εχθρού πάνω από 240 μαχητές, ένα άρμα μάχης, BMP, 2 οχήματα και ένα οβιδοβόλο «MSTA-B».
Οι μονάδες της ομάδας Κέντρο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξουδετέρωσαν περισσότερα από 20 πληρώματα πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση Κρασναλιμάν».
Επίσης ρωσικές μονάδες κατέστρεψαν αποθήκες καυσίμων για ουκρανικά αεροσκάφη στην περιοχή Κιρόβογκραντ, ανακοίνωσε  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
e4fe91e1080722eb3ef4c61dc972c872.jpg
Επίθεση σε 111 περιοχές!

Σε μόλις μία ημέρα, η ρωσική αεροπορία, με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δυνάμεις πυραύλων και πυροβολικό έπληξαν τους Ουκρανούς σε  προσωπικό και εξοπλισμό σε 111 περιοχές κάτι που ονομάζεται γενική επίθεση.
Έγκυρες πληροφορίες από διάφορα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί απέτυχαν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, στην περιοχή του χωριού Κρίνκι που σβήστηκε από τον χάρτη.
Σφοδρές μάχες συνεχίζονται κοντά στο χωριό Κρίνκι στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στη ρωσική περιοχή Χερσώνα.
Επιπλέον, το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει τακτικά τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου για να αποτρέψει περαιτέρω μεταφορά ενισχύσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Κρινόκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης