Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δυτικοί πιέζουν την Ουκρανία να υιοθετήσει τακτική ... ναζιστικής Γερμανίας - Απαιτούν από τον Zelensky τη στρατολόγηση εφήβων

Οι δυτικοί πιέζουν την Ουκρανία να υιοθετήσει τακτική ... ναζιστικής Γερμανίας - Απαιτούν από τον Zelensky τη στρατολόγηση εφήβων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία απαιτούν από την ουκρανική ηγεσία να επιτρέψει την στράτευση από τα 17 και να το αυξήσει το σχετικό όριο στα 70
Οι δυτικές χώρες απαιτούν από το Κίεβο να ενισχύσει και να διευρύνει την στρατολόγηση για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλυψε το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας(SVR).
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Naryshkin, η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Zelensky, ανεξάρτητα από τις απώλειες, να αποδείξει στην παγκόσμια κοινότητα την αδυναμία της νίκης της Μόσχας στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία απαιτούν από την ουκρανική ηγεσία να επιτρέψει την στράτευση από τα 17 και την ίδια στιγμή να το αυξήσει το όριο στα 70, καθώς και να πραγματοποιήσει πρόσθετη κινητοποίηση γυναικών.
Το SVR σημείωσε ότι, μετά από τα εν λόγω δυτικά αιτήματα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov πρότεινε στην ουκρανική βουλή να μελετήσει τη δυνατότητα μείωσης της ελάχιστης ηλικίας στράτευσης.

Τακτική που θυμίζει ... ναζιστική Γερμανία

«Εάν συμβεί αυτό, το καθεστώς του Κιέβου θα επιβεβαιώσει τη ναζιστική του φύση στέλνοντας δεκαεπτάχρονα αγόρια στη φωτιά του πολέμου για να παρατείνουν την αγωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό θα θυμίζει πολύ τις ενέργειες της ηγεσίας της ναζιστικής Γερμανίας για τη δημιουργία της ναζιστικής πολιτοφυλακής το φθινόπωρο του 1944 - το Volkssturm, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκαν μονάδες Νεολαίας Χίτλερ από παιδιά» τονίζει το Γραφείο Τύπου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Προς ολική επιστράτευση λόγω των μεγάλων απωλειών

Πρόσφατα, στην Ουκρανία υπήρξαν όλο και πιο συχνές εκκλήσεις για ενίσχυση και διεύρυνση των όρων στρατολόγησης.
Στα τέλη Οκτωβρίου, μια τέτοια πρόταση έγινε από ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της βουλής, Sergei Rakhmanin, ο οποίος κατέδειξε τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του λόχου της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Vladislav Shevchuk, μίλησε στα ΜΜΕ για την ανάγκη ολικής επιστράτευσης.
Επιπλέον, η Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα καταργεί τις αναβολές στράτευσης λόγω φοίτησης σε Πανεπιστήμια, διευρύνοντας, έτσι «προς τα κάτω» τα όρια στρατολόγησης, ώστε να κληθούν στον πόλεμο όσοι λαμβάνουν δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Προτείνουν, επίσης, να περιοριστούν τα κριτήρια απαλλαγής στράτευσης για όσους φροντίζουν αναπήρους και ηλικιωμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης