Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πτώση 0,2% ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός, οριακά πάνω από τα 1.980 δολάρια

Με πτώση 0,2% ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός, οριακά πάνω από τα 1.980 δολάρια
Απομακρύνεται από το ορόσημο των 2.000 δολαρίων το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε την τρέχουσα εβδομάδα ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δεν επωφελήθηκε από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου (στις 103,4 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index) και την τεράστια γεωπολιτική αβεβαιότητα.
"Οι bulls των ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων έχουν χάσει τη δυναμική τους καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς το ρίσκο εν όψει των εορτών. Υπάρχουν στέρεες ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων εν μέσω πτώσης του πληθωρισμού. Επίσης, έξι εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δεν υπήρξε σημαντική στρατιωτική κλιμάκωση για τη συμμετοχή άλλων χωρών», αναφέρει σχετικά σε σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 4,40 δολάρια ή 0,2% και έκλεισε στα 1.980,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε συνολικά 2,2% και για τον Οκτώβριο 2023 σημείωσε κέρδη πάνω από 7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης