Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Αφρικανικής Ένωσης: Δεν δικαιολογείται η απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα

Πρόεδρος Αφρικανικής Ένωσης: Δεν δικαιολογείται η απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα
Οι ενέργειες της Χαμάς είναι «καταδικαστέες»
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης καταδίκασε σήμερα 20/11 την ισραηλινή απάντηση στη Γάζα που ήρθε ως αντίποινα στις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς, κρίνοντας ότι η απάντηση του Ισραήλ «δεν δικαιολογείται».
Οι ενέργειες της Χαμάς είναι «καταδικαστέες (...) αλλά η απάντηση δεν δικαιολογείται», δήλωσε ο Azali Assoumani κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
«Φανταστείτε ένα παιδί που αντίκρισε τη μητέρα του, που είδε τον πατέρα του να σκοτώνονται (...), αυτό γεννά εξτρεμισμό», τόνισε στο περιθώριο μιας συνάντησης του φόρουμ «G20 Compact with Africa», που επικεντρώνεται στην προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων στην Αφρική.
Η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της περίπου 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με τις αρχές. Σε αντίποινα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Γάζα με στόχο να «εξοντώσει» τη Χαμάς, μια επίθεση που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13.000 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 5.500 παιδιά και 3.500 γυναίκες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του ισλαμιστικού κινήματος που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα.
Στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, «όσο δεν υπάρχουν δύο κράτη όπως ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη, δεν θα υπάρχει ειρήνη σε αυτή την περιοχή», πρόσθεσε ο Azali Assoumani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης