Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Στάση αναμονής ενόψει ΟΠΕΚ (26/11) και σεναρίων για μείωση παραγωγής

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Στάση αναμονής ενόψει ΟΠΕΚ (26/11) και σεναρίων για μείωση παραγωγής
Στο τραπέζι του ΟΠΕΚ+ βρίσκονται νέες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, χάνοντας τα απότομα κέρδη των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές έγιναν επιφυλακτικοί εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την Κυριακή (26/11/2023), όπου η ομάδα παραγωγών ενδέχεται να συζητήσει την εμβάθυνση των περικοπών στην προσφορά.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent υποχώρησαν κατά 64 σεντς ή 0,8% στα 81,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ διαμορφώνονταν στα 77,21 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 62 σεντς ή 0,8%. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν άνοδο περίπου 2% τη Δευτέρα (20/11/2023), αφού τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι ο Οργανισμός πρόκειται να εξετάσει εάν θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές της προσφοράς πετρελαίου κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Νοεμβρίου.
Η αναλύτρια της RBC Capital, Helima Croft, δήλωσε: «Βλέπουμε κάποια περιθώρια για τον ΟΠΕΚ+ να κάνει μια βαθύτερη μείωση, αλλά θα περιμέναμε ότι η Σαουδική Αραβία θα αναζητήσει πρόσθετα βαρέλια από άλλα μέλη για να μοιραστεί το βάρος της προσαρμογής».
Η επανέναρξη των συμφωνιών για τις ποσοστώσεις που επιτεύχθηκαν τον Ιούνιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόκληση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, κι ως εκ τούτου η ηγεσία μπορεί να αναζητήσει περισσότερες εθελοντικές προσαρμογές από μεμονωμένους παραγωγούς, πρόσθεσε η ίδια σε σημείωμά της.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί περίπου 16% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο, διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, ενώ η αγορά ανησυχούσε για την αύξηση της ζήτησης, ιδίως από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης