Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσοχή... κρέας! Θέλουν να βάλουν προειδοποιητικές ταμπέλες όπως στα τσιγάρα για τον... κίνδυνο κατανάλωσης κρέατος

Προσοχή... κρέας! Θέλουν να βάλουν προειδοποιητικές ταμπέλες όπως στα τσιγάρα για τον... κίνδυνο κατανάλωσης κρέατος
Ο «πόλεμος» κατά του κρέατος θα προωθήσει άμεσα και τον αντικαταστάτη του που θα είναι το συνθετικό κρέας, το οποίο προωθεί αγωνιωδώς και ο Bill Gates
Η κλιματική... τρέλα σε άλλα επίπεδα για τους ανήσυχους που θέλουν με τους πιο περίεργους και αναπάντεχους τρόπους να «σώσουν» τον πλανήτη.
Προειδοποιητικές εικόνες με προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την κατανάλωση… κρέατος, ακριβώς όπως γίνεται και στα τσιγάρα, σκέφτονται να τοποθετήσουν στην Βρετανία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης:
«Οι κλιματικές προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου στα τρόφιμα θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, σύμφωνα με μελέτη.
Έρευνα του Πανεπιστημίου Durham διαπίστωσε ότι οι προειδοποιήσεις για περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή επιπτώσεις στην υγεία μείωσαν την επιλογή γευμάτων που περιέχουν κρέας κατά 7-10%».

Όπως αναφέρουν στην Βρετανία:


«Υπάρχει μια μελέτη η οποία έχει ανακαλύψει ότι ”Αν στο κρέας βάλετε μια προειδοποίηση όπως στα τσιγάρα,” επομένως μια εικόνα συκωτιού σε αποσύνθεση ή του πνεύμονα που έχει υποστεί διάτρηση ή ό,τι τύχει να ‘ναι αυτό, ”όπως γίνεται με τα τσιγάρα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί η ποσότητα κρέατος που καταναλώνεται και να σώσουμε το περιβάλλον.
Γνωρίζουμε ότι τέτοιες ετικέτες πάνω στα τσιγάρα πραγματικά αποτρέπουν τους ανθρώπους απ’ το να καπνίσουν καθώς έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με όλη την ζημιά που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία τους.
Έτσι, φαντάζει λογικό να προσθέσουμε παρόμοιες ετικέτες στο κρέας επειδή οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν αυτήν την πληροφόρηση και οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν πολύ ενημερωμένες επιλογές αν αγοράζουν κάτι που ενδεχομένως προκαλεί κινδύνους στην υγεία τους».
Ο «πόλεμος» κατά του κρέατος θα προωθήσει άμεσα και τον αντικαταστάτη του που θα είναι το συνθετικό κρέας, το οποίο προωθεί αγωνιωδώς και ο Bill Gates.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης