Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Στρατιωτική βοήθεια 1,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και μία επιπλέον μονάδα IRIS-T

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Στρατιωτική βοήθεια 1,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και μία επιπλέον μονάδα IRIS-T
Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία με ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,3 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία με ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει μια πρόσθετη μονάδα αεράμυνας IRIS-T, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Boris Pistorius, από το Κίεβο όπου έφτασε σήμερα αιφνιδιαστικά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πρόκειται για μια επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην Ουκρανία και καθώς το Κίεβο προετοιμάζεται για την αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας κατά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.
Είναι η δεύτερη επίσκεψη του στο Κίεβο από τότε που ανέλαβε υπουργός Άμυνας στις αρχές του 2023 και έρχεται μία ημέρα μετά το απροειδοποίητο ταξίδι του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει τη χώρα ως τη "ραχοκοκαλιά" της ευρωπαϊκής άμυνας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 και δεσμεύτηκε να στηρίξει το Κίεβο, ενώ παράλληλα θα ανεβάσει τις στρατιωτικές του δαπάνες στον στόχο του ΝΑΤΟ για το 2% του ΑΕΠ.
Το Βερολίνο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο μετά τις ΗΠΑ.
Ο καγκελάριος, Olaf Scholz δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία θα διατηρήσει τη βοήθειά της προς το Κίεβο, επιμένοντας ότι "θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης