Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nvidia: Κέρδη-ρεκόρ το γ' τρίμηνο 2023 - Αύξηση άνω του 1.200%, στα 9,24 δισ. δολάρια

tags :
Nvidia: Κέρδη-ρεκόρ το γ' τρίμηνο 2023 - Αύξηση άνω του 1.200%, στα 9,24 δισ. δολάρια
Σπάει όλα τα κοντέρ (ξανά) η Nvidia
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτη άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη παρουσίασε και το γ' τρίμηνο του 2023 η Nvidia, σπάζοντας εκ νέου κάθε ρεκόρ και καταγράφοντας... τετραψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις σε κέρδη και έσοδα.
Συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 9,24 δισεκ. δολάρια, ποσό κατά 49% αυξημένο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και +1.259% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα έσοδα της πολύ δημοφιλούς τεχνολογικής εταιρείας για το ίδιο χρονικό διάστημα, εκτοξεύθηκαν σε 18,12 δισεκ. δολάρια, στο +34% και +206% σε τριμηνιαία και ετήσια σύγκριση, αντίστοιχα.
«Η ισχυρή ανάπτυξή μας αντανακλά την ευρεία βιομηχανική μετάβαση στην επιτάχυνση της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA.
Παραδόξως, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ακόμη υψηλότερα μεγέθη, μετα-συνεδριακά η μετοχή υποχωρεί 1% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, όταν είχε κλείσει στο -0,9% -με κεφαλαιοποίηση ύψους 1,23 δισεκ. δολαρίων!
Υπενθυμίζεται πως η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία των προαναφερθέντων εταιρειών, ξεπερνά τα 10 τρισεκ. δολάρια!
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης