Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψεύτικο - fake το ράλι της Wall Street... ήταν τεράστιες επαναγορές ιδίων μετοχών 70 δισ - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία

Ψεύτικο - fake το ράλι της Wall Street... ήταν τεράστιες επαναγορές ιδίων μετοχών 70 δισ - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία
Το ράλι του Νοεμβρίου στη Wall Street ενισχύθηκε από ηλεκτρονικά ταμεία και εταιρείες που αγοράζουν ξανά τις μετοχές τους, σύμφωνα με τα στοιχεία των Bank of America και UBS
Το ράλι των αμερικανικών αγορών του Νοεμβρίου έλαβε μεγάλη ώθηση από τις εταιρείες που αγοράζουν ξανά τις μετοχές τους και τις αλγορυθμικές συναλλαγές που ακολουθούν τις τάσεις, με πολλά κεφάλαια να προσθέτουν στα ανοδικά στοιχήματά τους, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America και της UBS.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση σχετικά με τις ροές κεφαλαίων πελατών από την BofA, οι εταιρικές επαναγορές την περασμένη εβδομάδα ήταν οι δεύτερες υψηλότερες που καταγράφηκαν από το 2010 ως ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης του S&P 500.
Η περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε επίσης τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο ρυθμός επαναγοράς μετοχών των εταιρειών ήταν σημαντικά ταχύτερος από τη μακροπρόθεσμη εποχιακή τάση.

Short covering

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα από την UBS είπε στους πελάτες ότι οι σύμβουλοι διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων, ή CTA, όπως είναι ευρύτερα γνωστοί στη Wall Street, τελικά επανήλθαν στις μετοχές αφού παρέμειναν στο περιθώριο για μερικές εβδομάδες.
"Οι CTA αποφάσισαν τελικά να συμμετάσχουν στην τάση.
Αφού παρέμειναν στο περιθώριο στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου, αγόρασαν μετοχές σε μέγεθος τις τελευταίες 2 εβδομάδες", ανέφερε η UBS.
Η UBS εκτιμά ότι αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια έκλεισαν το 80% των short θέσεων τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πράγμα που μεταφράζεται σε αγορά μετοχών μεταξύ 60 και 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η UBS αναμένει ότι η αγορά θα συνείσει να ανεβαίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τα κεφάλαια που ακολουθούν την τάση να αναμένεται να αναπτύξουν άλλα 30 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε έκθεση, παρόλο που το ράλι των αμερικανικών μετοχών φαινόταν να σταματά την Τρίτη καθώς ο S&P 500 SPX και ο Nasdaq Composite διέκοψαν ένα σερί πέντε ανοδικών ημερών.
Με αυτόν τον ρυθμό, οι CTAs αναμένεται να γίνουν και πάλι «καθαρές» μετοχές μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης