Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan αγνοεί τη Γερμανία και συνομιλεί με τη Βρετανία για τα Eurofighter

O Erdogan αγνοεί τη Γερμανία και συνομιλεί με τη Βρετανία για τα Eurofighter
Ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Yassar Güler πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Grand Shapps
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας.
Ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Yassar Güler πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον Βρετανό ομόλογό του Grand Shapps, δήλωσε η ίδια πηγή κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Στόχος η αγορά 40 Eurofighter

Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των Eurofighter, προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία της 'Αγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αντιτίθεται στην πώληση των Eurofighter στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος Erdogan κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο και την ψυχρή συνάντησή του με τον καγκελάριο Scholz, ανέφερε σχετικά με την πιθανολογούμενη πώληση των αεροσκαφών Eurofighter: «Είτε το δώσει η Γερμανία είτε όχι, είναι η Γερμανία η μόνη στον κόσμο που παράγει πολεμικά αεροσκάφη; Τα δουλεύουμε και τα προμηθεύουμε από πολλά μέρη».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τα F16

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την προμήθεια των F16 από τις ΗΠΑ.
«Ενώ η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F16 συνεχίζεται, το μόνο αεροσκάφος στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας είναι το Eurofighter».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης