Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sánchez σε Netanyahu: Αφόρητος ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων - Τηρήστε το διεθνές δίκαιο

Sánchez σε Netanyahu: Αφόρητος ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων - Τηρήστε το διεθνές δίκαιο
Ο Sánchez δήλωσε ότι "μια σοβαρή και αξιόπιστη προοπτική ειρήνης" είναι πιο αναγκαία από ποτέ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την επίθεσή του στη Γάζα, λέγοντας στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων είναι "πραγματικά αφόρητος" και ότι η απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas τον περασμένο μήνα δεν μπορεί να περιλαμβάνει "τον θάνατο αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών".
Οι εκκλήσεις του Sanchez έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μέση Ανατολή με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Alexander de Croo, κατά την οποία ζήτησε τη διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης και επανέλαβε ότι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.
Το Ισραήλ αναφέρει ότι 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 239 πιάστηκαν όμηροι όταν μαχητές της Hamas πέρασαν τα σύνορα από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Hamas στη Γάζα, περισσότεροι από 14.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα αντίποινα του Ισραήλ.

To Ισραήλ πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο

Μιλώντας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Sánchez δήλωσε ότι η Ισπανία έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις "σοκαριστικές τρομοκρατικές πράξεις" της Hamas και αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.
Αλλά πρόσθεσε: "Επιτρέψτε μου επίσης να είμαι σαφής: το Ισραήλ πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, στην απάντησή του ... Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος με τις εικόνες που βλέπουμε να έρχονται από τη Γάζα κάθε μέρα.
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώνονται είναι πραγματικά αφόρητος. Πιστεύω ότι όλοι οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται με κάθε κόστος", τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Ο Sánchez δήλωσε ότι "μια σοβαρή και αξιόπιστη προοπτική ειρήνης" είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
"Χωρίς πολιτική διευθέτηση, είναι βέβαιο ότι θα μπούμε και πάλι σε έναν ατέρμονο κύκλο βίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης