Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στο Ισραήλ - Δημοσκοπική κατάρρευση Netanyahu και κυβερνητικού συνασπισμού - Εκτοξεύεται η αντιπολίτευση

Ανατροπή στο Ισραήλ - Δημοσκοπική κατάρρευση Netanyahu και κυβερνητικού συνασπισμού  - Εκτοξεύεται η αντιπολίτευση
Το 52% των ερωτηθέντων προτιμούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Benny Gantz για την πρωθυπουργία

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Ισραήλ θα κατέρρεαν εξασφαλίζοντας μόνο 41 έδρες στην ισραηλινή βουλή, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκτοξεύονταν στις 79 έδρες, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Maariv.
Το 52% των ερωτηθέντων προτιμούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Benny Gantz για την πρωθυπουργία, έναντι του 27% που προτιμά τον Benjamin Netanyahu, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich, εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, θα έπεφτε κάτω από το όριο του 3,25% που απαιτείται για την είσοδο στην Κνεσέτ.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου και δεν απεικονίζει τυχόν αλλαγές στην γνώμη των ψηφοφόρων μετά την συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για τετραήμερη εκεχειρία και την απελευθέρωση ομήρων.

Εκτόξευση στις 43 έδρες για το κόμμα Εθνικής Ενότητας

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Benny Gantz θα κέρδιζε 43 έδρες (έναντι 12 στις εκλογές του Νοεμβρίου 2022), ενώ το Λικούντ του Benjamin Netanyahu θα περιοριζόταν στις 18 έδρες (έναντι 32).
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 52% προτιμά τον Benny Gantz, το 27% τον  Benjamin Netanyahu και 21% δεν γνωρίζει. Το 56% των ψηφοφόρων του Λικούντ πάντως εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο «Μπίμπι» πρέπει να ηγηθεί της χώρας, ενώ το 26% δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τον Gantz.
Αντίθετα, το 98% των ψηφοφόρων του κόμματος Εθνικής Ενότητας θεωρεί ότι ο Gantz πρέπει να ηγηθεί του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης