Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2023

Ifo: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2023
Επί του παρόντος, η δικαστική απόφαση για το χρέος δεν φαίνεται να έχει επίδραση στο επιχειρηματικό κλίμα
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση παρουσίασε το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα -για τρίτο συνεχόμενο μήνα- τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 87,3, ελαφρώς χαμηλότερα από το 87,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε την περασμένη εβδομάδα αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό κονδυλίων ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονταν από έκτακτο δανεισμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Ο χαλυβουργικός κλάδος της Γερμανίας εξέφρασε την Πέμπτη τις ανησυχίες που συμμερίζονται πολλές επιχειρήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί με τα κεφάλαια που είχαν υποσχεθεί να βοηθήσουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό.
Ο επικεφαλής των ερευνών του Ifo, Klaus Wohlrabe, δήλωσε στο Reuters ότι η δικαστική απόφαση δεν είχε καμία ορατή επίδραση στην έρευνά του σε περίπου 9.000 στελέχη επιχειρήσεων «προς το παρόν», με το ένα τέταρτο των απαντήσεων να έρχεται μετά από αυτήν.
Η αβεβαιότητα είχε αυξηθεί κάπως, αλλά μια σαφέστερη εικόνα μπορεί να προκύψει μόνο στην έρευνα του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Wohlrabe.
Οι εταιρείες ήταν κάπως πιο ικανοποιημένες τον Νοέμβριο από ό,τι τον προηγούμενο μήνα από την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, με τον υποδείκτη να αυξάνεται στο 89,4 από 89,2 τον Οκτώβριο. Ο υποδείκτης προσδοκιών βελτιώθηκε επίσης στο 85,2 από το αναθεωρημένο προς τα πάνω 84,8 τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης