Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Ουκρανία καταρρέει ο Zelensky…επιδιώκει τρεις νίκες - Το ΝΑΤΟ πιέζει για αντικατάσταση του Ουκρανού Προέδρου

Ενώ η Ουκρανία καταρρέει ο Zelensky…επιδιώκει τρεις νίκες - Το ΝΑΤΟ πιέζει για αντικατάσταση του Ουκρανού Προέδρου
Ενώ ο Zelensky μιλάει για νίκες όχι στο μέτωπο αλλά στην Δύση και πως θα εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια... στα παρασκήνια του ΝΑΤΟ εξετάζουν σενάρια αντικατάστασης Zelensky -
Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): «Ανησυχητική» η έλλειψη πυρομαχικών στις ΗΠΑ

(upd 19) Ενώ στο μέτωπο η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, η Ρωσία νίκησε και ελέγχει πλήρως όλη την γραμμή επαφής… ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος μιλάει για 3 νίκες οι οποίες δεν αφορούν το στρατιωτικό μέτωπο αλλά τις σχέσεις με την Δύση και τα κεφάλαια που προσδοκάει να πάρει η Ουκρανία…
Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 233 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία αλλά η προσπάθεια της Δύσης να χρησιμοποιήσει μια χώρα πληρεξούσιο για να κερδίσει την Ρωσία απέτυχε…
Ο πρώην σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου Συνταγματάρχης Douglas McGregor αποκάλυψε ότι στα παρασκήνια το ΝΑΤΟ ζητάει την απομάκρυνση Zelensky καθώς δεν θα αποτελέσει μέρος της λύσης, στρατιωτικά ηττήθηκε…
Η Ουκρανία χάνει συνεχώς συμμάχους και πλέον το σκηνικό της ενωμένης Δύσης απέναντι στην Ρωσία αρχίζει να καταρρέει…
Σε στρατιωτικό επίπεδο μετά από πυραυλικές επιθέσεις ρώσων, πολλές εκρήξεις σημείθηκαν στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Έχουν αναφερθεί εκρήξεις στην Troyeshchyna του Κιέβου

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Χρειαζόμαστε τρεις νίκες στην Δύση για να διατηρηθεί η βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Ουκρανία χρειάζεται να κερδίσει τρεις «νίκες» στη Δύση για να διατηρήσει τη βοήθεια των συμμάχων της και να λύσει σημαντικά προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
«Χρειαζόμαστε τρεις νίκες.
Η πρώτη νίκη
αφορά το αμερικανικό Κογκρέσο.
Αυτή είναι μια πρόκληση.
Δεν είναι εύκολο.
Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς.
Αλλά η Ουκρανία πρέπει να κάνει ό,τι εξαρτάται από αυτήν, και ακόμη περισσότερα, ώστε να υπάρχει βοήθεια και πιστεύω ότι θα υπάρχει βοήθεια»
Η δεύτερη νίκη όπως την χαρακτήρισε ο Zelensky είναι η χορήγηση βοήθειας από την ΕΕ ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Σήμερα, δεν είναι όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ας πούμε, έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτό το πακέτο.
Από την πλευρά μας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι υποστηρίζουν αυτό το πακέτο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η τρίτη νίκη είναι να παραμείνει «ανοιχτός ο διάλογος» για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.
«Αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς», πρόσθεσε ο Zelensky.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς τον Zelensky εξασθενεί.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν ήδη με το Κίεβο τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.

Πρόσθετα μέσα αεράμυνας ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να προστατεύσει τις εξαγωγές σιτηρών της καθώς και τις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία, δήλωσε ο Zelensky σε ομιλία του σε διεθνή σύνοδο κορυφής για την επισιτιστική ασφάλεια που έγινε το Σάββατο 25/11 στο Κίεβο.
«Υπάρχει έλλειμμα στην αντιαεροπορική άμυνα και αυτό δεν είναι μυστικό», είπε ο Zelensky στη σύνοδο της ομάδας «Σιτηρά για την Ουκρανία», στην οποία συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι από ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ελβετού προέδρου Alain Berset και της Λιθουανής πρωθυπουργού Ingrida Simonyte.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία είχε εξαπολύσει επίθεση με 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη επίθεση με αυτού του είδους τα όπλα από την αρχή του πολέμου.
Ο Zelensky είπε ότι οι ξένοι εταίροι της Ουκρανίας θα της εξασφαλίσουν σκάφη τα οποία θα συνοδεύουν τις νηοπομπές των φορτηγών πλοίων που αποπλέουν από ουκρανικά λιμάνια, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους. Πρόσθεσε ότι το Κίεβο ελπίζει να επιλύσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς αντιαεροπορικής άμυνας μέσω νέων προμηθειών από τους εταίρους του αλλά και αυξάνοντας τη δική του παραγωγή, κάτι στο οποίο, όπως διαβεβαίωσε, υπήρξε πρόοδος.
«Δεν μπορώ σήμερα να πω λεπτομέρειες για το τι κάνουμε και πού, αλλά υπάρχει πρόοδος», είπε.
Όταν ρωτήθηκε ωστόσο για τις αντιδράσεις των Πολωνών και Σλοβάκων οδηγών φορτηγών που έχουν μπλοκάρει την οδική διαμετακόμιση των ουκρανικών προϊόντων τις τελευταίες ημέρες, για να στηρίξουν  τους καλλιεργητές των χωρών τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω των αδασμολόγητων εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών, ο Zelensky επέρριψε την ευθύνη στην εσωτερική πολιτική των δύο γειτονικών χωρών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν δυσκολίες στα σύνορα πρώτα και κύρια λόγω ορισμένων πολιτικών που εφαρμόζουν οι γείτονές μας», είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί αν δοθεί «λίγος χρόνος» στις γειτονικές χώρες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Mykola Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Μέχρι τώρα έχουν δοθεί 233 δισεκ. από την Δύση – Πρέπει να αλλάξει η ηγεσία στην Ουκρανία

Η Δύση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ενέσεων στην Ουκρανία, αλλά χορήγηση όπλων προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία «δώσει την τελική λύση» και αρχίσει να υπαγορεύει τη δική της γραμμή συμπεριφοράς, δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov.
Νωρίτερα, η πύλη μέσων ενημέρωσης Visual Capitalist ανέφερε ότι από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει λάβει 233 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια από δυτικές χώρες.
«Αυτά τα 233 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για ένα μόνο πράγμα, την προετοιμασία ενός πολέμου με τη Ρωσία.
Κοιτάξτε τα γιγάντια ποσά πραγματικά πρωτοφανής η βοήθεια.
Μπορεί να μειώσουν αυτά τα ποσά, αλλά θα συνεχίσουν επίμονα την πολιτική τους για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου η Ρωσία υπαγορεύσει τη γραμμή συμπεριφοράς της.
Αυτό είναι απολύτως προφανές.
Τώρα η πολιτική της Ρωσίας όσον αφορά την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής της κατάστασης, αργά ή γρήγορα θα παράξει αποτελέσματα», είπε ο Mykola Azarov.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας πιστεύει ότι εάν οι σημερινές αρχές της Ουκρανίας υπό τον Zelensky συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, αυτό δεν θα αλλάξει τη γραμμή προς την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και η περίοδος κατάπαυσης του πυρός θα χρησιμοποιηθεί για «να δώσει ένα διάλειμμα (στον στρατό), να πραγματοποιήσει κινητοποίηση και για να ανασυγκροτηθεί ο κατεστραμμένος Ουκρανικός στρατός».
«Το κύριο καθήκον πρέπει να είναι η αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία, να έρθουν στην εξουσία κανονικές πολιτικές δυνάμεις που θα εγκαταλείψουν τον ρόλο που έχουν αναθέσει οι Αμερικανοί στην Ουκρανία: να είναι μαριονέτα στην εφαρμογή αυτών των σχεδίων», κατέληξε ο Mykola Azarov.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Το ΝΑΤΟ πιέζει στα παρασκήνια τον Zelensky να παραιτηθεί

Οι ηγέτες των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πιέζουν από τα παρασκήνια και απαιτούν από τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky να εγκαταλείψει τη θέση του, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«
Νομίζω ότι λένε στον Zelensky σε προσωπικές συνομιλίες ότι όλα έχουν τελειώσει και πρέπει να αφήσει τη θέση του με αξιοπρέπεια, κάτι που δεν μπορεί να κάνει, όπως ανέφερα προηγουμένως»,
O Douglas McGregor υποστηρίζει ότι η Δύση θέλει να αντικαταστήσει τον Zelensky με έναν αξιόπιστο Πρόεδρο που θα εκπροσωπεί ότι έχει απομείνει από την Ουκρανία.
Αυτό το άτομο, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
«Αυτός ο νέος προστατευόμενος της Δύσης θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα συζητήσει το τέλος της σύγκρουσης με τους Ρώσους», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Τα στρατιωτικά αποθέματα των Αμερικανών εξαντλούνται, δεν απομένουν πολλά – Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί

Η ουκρανική σύγκρουση έχει εξαντλήσει τα στρατιωτικά αποθέματα των ΗΠΑ, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Στείλαμε σχεδόν όλες τις στρατιωτικές μας προμήθειες, τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά μας στην Ουκρανία.
Δεν έχουμε πολλά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί", είπε ο συνταγματάρχης.
Πρόσφατα, ο Douglas McGregor σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω του υψηλού επιπέδου λιποταξίας μεταξύ των στρατιωτών.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι διοικητές παραδίδουν ολόκληρες μονάδες λόγω της αδυναμίας εκκένωσης των τραυματιών.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν θα είναι θετική εξέλιξη για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): «Ανησυχητική» η έλλειψη πυρομαχικών στις ΗΠΑ

Ο Elon Musk ο αμερικανός επιχειρηματίας θεωρεί ανησυχητικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης οβίδων στις δικές τους αποθήκες λόγω της προμήθειας πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Πρόσφατα ο David Sachs έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) ότι η έλλειψη πυρομαχικών λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία άρχισε να επισημαίνεται πριν από ένα χρόνο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη λύσει αυτό το πρόβλημα.
«Η αποβιομηχάνιση έχει καταργήσει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ η ζήτηση μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για νέους πολέμους είναι μεγαλύτερη από ποτέ», έγραψε ο Sachs.
«Ανησυχώ», σχολίασε ο Elon Musk σε αυτήν την ανάρτηση.
Η αμερικανική στρατιωτική και πολεμική βιομηχανία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπλήρωση των προμηθειών πυρομαχικών λόγω της Ουκρανίας.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Forbes: Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δεν έχει νόημα αφού δεν υπάρχει μια ικανή ηγεσία

Η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχει νόημα λόγω ανίκανης στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία, αναφέρει το Forbes.
«Με άλλα λόγια, η δυτική τεχνολογία. δεν έχει νόημα χωρίς στρατιωτική ηγεσία.
Οι ικανοί επιτελείς δεν εμφανίζονται στους καταλόγους δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγούνται στην Ουκρανία.
Επιπλέον, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό ήταν η έλλειψη πυρομαχικών, η προμήθεια των οποίων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Forbes.
Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ποσότητα εξοπλισμού αποναρκοθέτησης.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye εδώ και 6 μήνες, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικά οπλικά συστήματα.
Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, αφού συνολικά οι απώλειες των Ουκρανών έφθασαν στις 103.000 και αυτοί αφορούν μόνο την 6μηνη αντεπίθεση.

Maria Zakharova (Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η αντιρωσική εκστρατεία των δυτικών μέσων ενημέρωσης έχει χαρακτήρα πανδημίας

Η αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova συνέκρινε τη γελοιοποίηση του Βρετανού Πρωθυπουργού Rishi Sunak από τους Βρετανούς Εργατικούς ως μια αντιρωσική εκστρατεία μέσων ενημέρωσης που έχει χαρακτήρα πανδημίας.
Η Maria Zakharova επέστησε την προσοχή σε ένα βίντεο όπου ο Rishi Sunakχτυπά ένα εξάρτημα όχι με το κεφάλι ενός σφυριού, αλλά με το πλάι του και το βίντεο συνοδεύεται από μια ειρωνική καταχώριση: Όχι γιος τεχνίτη. Ο άνθρωπος που σφυρίζει τους εργαζόμενους με σοκ δεν είναι σε θέση να χτυπήσει τον εαυτό του με ένα σφυρί."
Η Maria Zakharova σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «έγινε Rashi Sunak, από τη λέξη Ρωσία».
«Αυτό ακριβώς κάνει η Δύση στη Ρωσία, όταν παίρνουν ορισμένα κομμάτια βίντεο, ηχογραφήσεις, αποσπάσματα που βγαίνουν εκτός πλαισίου, μιλούν μόνο για κάποιο μέρος των βημάτων μας και παρουσιάζουν όλα αυτά διαστρεβλωμένα», συνέχισε η διπλωμάτης. 
Και οι διαψεύσεις που βασίζονται σε γεγονότα επιλέγουν σκόπιμα να αποσιωπούνται».

«Ένας εφιάλτης για την Ουκρανία έχασε έναν ακόμη σύμμαχο στην Ευρώπη

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία συγκλόνισαν την Ευρώπη - το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας κέρδισε.
Το μέλλον της χώρας στην ΕΕ και η υποστήριξη προς την Ουκρανία διακυβεύονται.
Στην Ουκρανία προετοιμάζονται για το χειρότερο.
Το κόμμα του Geert Wilders κέρδισε 37 από τις 150 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων (το 2021 είχε μόνο 17).
Αυτό του δίνει το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Geert Wilders τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι Ολλανδοί βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.
Πιθανοί εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού - «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο».
Το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία του Rutte έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει τη συνεργασία.
Ο Wilders προτείνει την έξοδο από την ΕΕ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα στο φιορίνι.
Ο Geert Wilders διάκειται θετικά προς την Ρωσία και είναι αντίπαλος της Ουκρανίας.
«Οι Ολλανδοί δεν θέλουν η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ισχυρίζεται.
Επίσης έχει ζητήσει να αποκλειστεί η Τουρκία από τη συμμαχία.
Πάντα χρησιμοποιούσε με μια σκληρή αντιμεταναστευτική ατζέντα, αλλά πρόσφατα έχει αμβλύνει τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες.
Τα οικονομικά προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο.
Το κόμμα υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους μείωση των μισθών των υπουργών, βουλευτών -τοπικών και ευρωβουλευτών- κατά 20%, καθώς και φόρους για τη βασιλική οικογένεια και μείωση της συντήρησής τους κατά 20%, μείωση του ΦΠΑ και του ορίου συνταξιοδότησης και επέκταση των παροχών για τους συνταξιούχους.

Ευρωπαϊκό σοκ

Το Politico σημειώνει ότι ακόμη και αν ο Wilders δεν πετύχει την έξοδο από την ΕΕ, η νέα κυβέρνηση θα είναι «εφιάλτης για τις Βρυξέλλες».
Η προηγούμενη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική - από τα μέτρα προστασίας του κλίματος μέχρι τον εξοπλισμό της Ουκρανίας - απειλούνται.
Οι Financial Times προβλέπουν μεγάλες ανατροπές για τη Δύση.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η πιθανότητα νίκης της Ουκρανίας είναι πλέον αμφίβολη.
Ο Wilders είναι εξοργισμένος από την εμμονή της κυβέρνησης του Mark Rutte να υποστηρίζει στρατιωτικά την Ουκρανία.
Ο Wilders είναι υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων με τη Ρωσία. Θέλει να προσφέρει «ένα αντίβαρο στην υστερική ρωσοφοβία που βασιλεύει παντού», αφού η Ρωσία και η Ολλανδία έχουν κοινά συμφέροντα.
Υποστηρίζει επίσης την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Bloomberg: Αρκετά κράτη της ΕΕ επιθυμούν τη χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο δημοσίευμα του Bloomberg που το Σάββατο 25/11 ανέφερε ότι αρκετά κράτη της ΕΕ θέλουν να περιορίσουν τη λίστα των κατηγοριών αγαθών που θα τεθούν υπό έλεγχο για εξαγωγή μέσω τρίτων χωρών από το 12ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ, το οποίο έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αρκετοί διπλωματικοί εκπρόσωποι διαφόρων κρατών της ΕΕ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη νομιμότητα και την πρακτική σκοπιμότητα τέτοιων προτάσεων της ΕΚ.
Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών των διπλωματών θα ήθελαν να «περιορίσουν το εύρος των πιθανών ρητρών και του καταλόγου των αγαθών που θα καλύπτονταν από το προτεινόμενο μέτρο», καθώς και την αυστηρότητα της παρακολούθησης της συμμόρφωσης τρίτων χωρών με τους προγραμματισμένους περιορισμούς.
Η ΕΕ ανησυχεί ότι η επιβολή πρόσθετων σκληρών περιορισμών στις επανεξαγωγές στη Ρωσία μπορεί να τρομάξει τους ξένους επιχειρηματικούς εταίρους και να θέσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα.
Το 12ο πακέτο αντι-ρωσικών κυρώσεων, που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαβιβάστηκε στις χώρες της ΕΕ για έγκριση την περασμένη εβδομάδα.
Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να θεσπίσουν το πακέτο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θα χάσει το 50% της επικράτειάς της μετά την κατάρρευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

 Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει το 50% του εδάφους της μετά την κατάρρευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ουκρανικός στρατός είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όλοι το αναγνωρίζουν.
Εάν πέσει, θα υπάρξει ταχεία απόσυρση των στρατευμάτων.
Και οι Ρώσοι θα καλύψουν αυτό το κενό, και αν το κάνουν αυτό, τότε αυτό το έδαφος πιθανότατα δεν θα επιστραφεί στην Ουκρανία», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η κατάσταση στη γραμμή επαφής έχει καταστεί καταστροφική για τους Ουκρανούς, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεμείνει από αποθέματα στρατιωτών και πυρομαχικών και ο ρωσικός στρατός εξοντώνει περισσότερους Ουκρανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του.
Ο Scott Ritter, πιστεύει ότι εάν κάποιος κοντά στην ηγεσία της χώρας δεν πείσει τον Zelensky να σταματήσει τις εχθροπραξίες, τότε η μοίρα της Ουκρανίας μπορεί να είναι καταστροφική.
«Ελπίζω να έχουν αρκετή ειλικρίνεια για να πουν στον Zelensky ότι αν συνεχίσει αυτόν τον αγώνα, τότε το 20% των εδαφών που έχασε θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε 40 ή 50%», κατέληξε ο Scott Ritter

Chaly (πρώην Πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για απώλειες

Η Ουκρανία θα πρέπει να μηνύσει την Πολωνία για τον αποκλεισμό των ουκρανικών αερομεταφορών στα σύνορα, δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες Valery Chaly
«Για εμάς, τώρα εκπαιδευόμαστε πώς θα συνεχίσουμε να επιλύουμε αυτά τα ζητήματα μαζί με την Πολωνία.
Ακόμη και όταν ξεμπλοκάρουν τα σύνορα, θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες.
Επομένως, χωρίς να επιδεινωθεί η κατάσταση, πρέπει να μηνύσουμε τους πάντες ώστε να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις», είπε ο Ουκρανός διπλωμάτης.
Ο Valery Chaly εξήγησε ότι οι «Ευρωπαίοι φίλοι» του Κιέβου προσπαθούν πρώτα από όλα να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Αυτό, σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη, θα μπορούσε να αποτρέψει την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Politico: Η νίκη του Geert Wilders στην Ολλανδία θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ΕΕ

Η νίκη του κόμματος του Geert Wilders στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Ουκρανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει το Politico.
Ο Geert Wilders είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ΕΕ.
Ο Ολλανδός δεξιός πολιτικός που κέρδισε τις εκλογές υποστηρίζει το Nexit την έξοδο της Ολλανδίας από την ΕΕ και δεν είναι φιλικά διακείμενος προς τις Βρυξέλλες».
Το Politico σημείωσε επίσης ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και η αποστολή οικονομικής βοήθειας και όπλων στην Ουκρανία υπό τον Geert Wilders όχι μόνο θα γίνει αντικείμενο συζήτησης, αλλά μπορεί ακόμη και να ακυρωθεί εντελώς.
Στην Ολλανδία, οι εκλογές για την κάτω βουλή του κοινοβουλίου διεξήχθησαν στις 22 Νοεμβρίου.
Στις εκλογές συμμετείχαν 26 κόμματα, μεταξύ των μεγαλύτερων - το κυβερνών φιλελεύθερο-συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης Dilan Ješilgez-Zegerius, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (PVV) με επικεφαλής τον Wilders και άλλα…
Το PVV κερδίζει 37 έδρες στο κοινοβούλιο.
Για να κερδίσει την πλειοψηφία, πρέπει να πάρ 76 κοινοβουλευτικές έδρες από τις 150.

Kim Dotcom (Γερμανός Επιχειρηματίας): Οι κάτοικοι της ΕΕ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει εργαλείο των ΗΠΑ

Οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει εργαλείο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στις χώρες BRICS, δήλωσε ο Kim Dotcom γερμανο-φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload.
«Ίσως οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν τώρα ότι η σύγκρουση αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι μια προσπάθεια να σταματήσουν οι BRICS σε βάρος των ίδιων των Ευρωπαίων».
Ο Dotcom τόνισε ότι αυτό ακριβώς μπορεί να εξηγήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα των «φιλορωσικών αφηγήσεων» στην ΕΕ.

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, δεν καταγράφηκε βομβαρδισμός από τους Ουκρανούς στο Belgorod

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, δεν καταγράφηκε βομβαρδισμός από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Belgorod.
«Δεν καταγράφηκε ούτε ένας βομβαρδισμός στο έδαφος της περιοχής Belgorod τις τελευταίες 24 ώρες», έγραψε ο Gladkov επικεφαλής της περιοχής.
Από τις 21 Μαΐου, ο Gladkov δημοσιεύει μια περίληψη των ουκρανικών επιθέσεων στην περιοχή Belgorod.
Πήρε αυτή την απόφαση λόγω του μεγάλου όγκου αναξιόπιστων πληροφοριών στο Διαδίκτυο.
Σε όλη την περιοχή, από τις 11 Απριλίου 2022, υπάρχει υψηλό (κίτρινο) επίπεδο τρομοκρατικής απειλής λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορα και της υψηλής δραστηριότητας του ουκρανικού στρατού στις παραμεθόριες περιοχές.
Το μήκος των ουκρανικών συνόρων με την περιοχή του Belgorod είναι 350 χιλιόμετρα.

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι Ουκρανοί

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτυπήματα σε προσωπικό και στρατιωτικό υλικό σε 115 περιοχές.
«Οι απώλειες του εχθρού σε αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε πάνω από 1.680 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, τέσσερα τανκς, δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 18 αυτοκίνητα και 14 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαλείψει 539 αεροσκάφη, 255 ελικόπτερα, 9.183 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 442 αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, 13.611 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 1.185 οχήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 7.175 πυροβόλα πυροβόλα. καθώς και 15.602 μονάδες εξειδικευμένου εξοπλισμού αυτοκινήτου.

Δύο ουκρανικά MiG 29 και πολλά drones κατέρριψε η ρωσική αεροάμυνα

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν  δύο ουκρανικά MiG-29 στην περιοχή του Dnepropetrovsk.
Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη MiG-29 στην περιοχή του Dnepropetrovsk, καθώς και 18 drones μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν επίσης πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS.

Στη Zaporozhye

Το Σάββατο 25/11 οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις στα βόρεια του χωριού Novoprokopovka στην περιοχή Zaporozhye με τον αντίπαλο να χάνει πάνω από 40 στρατιώτες και δύο άρματα μάχης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ανέφερε ο εχθρός έχασε δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο αυτοκίνητα και ένα πυροβόλο M-46.
Η Ρωσία απέκρουσε 11 ουκρανικές επιθέσεις και το Κίεβο έχασε 435 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση του Zaporοzhyε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο.

Στο Donetsk

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 625 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για την καθορισμένη περίοδο ανήλθαν σε πάνω από 625 στρατιωτικούς, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 16 οχήματα και 13 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου», πρόσθεσε το υπουργείο.
Η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 305 στρατιώτες στο Kupyansk και 405 στρατιώτες στη Kherson, ανέφερε το υπουργείο, ενώ απέκρουσε 10 ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση του Krasny Lyman, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανήλθαν σε περισσότερους από 740 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν δύο εναέριοι σταθμοί ραντάρ εντοπισμού και παρακολούθησης στόχων P-18, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 15 οχήματα και τρία πυροβόλα, δύο αποθήκες με όπλα αεροσκαφών στα ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια στο Dolginchevo και κοντά στο Dnepropetrovsk, ένα οβιδοφόρο Msta-B, ένα πυροβόλο M-46, και ένα πυροβόλο όπλο Giatsint-B, δύο οχήματα, ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel, οβίδες D-20 και D-30 και κατέρριψε δύο MiG-29 και 18 drones μέσα σε 24 ώρες», κατέληξε το υπουργείο.
Luhansk_Battle_Map_Draft_November_242023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_242023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_242023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_242023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_242023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης