Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Ρωσία: Αυξάνεται η χρήση της λίρας και του ρουβλίου στις διμερείς συναλλαγές

Τουρκία - Ρωσία: Αυξάνεται η χρήση της λίρας και του ρουβλίου στις διμερείς συναλλαγές
Πέρυσι ο τζίρος του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έφτασε το ρεκόρ των 68 δισ. δολαρίων
Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, συμπρόεδρος της Ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής Ömer Bolat αναφέρθηκε στην αυξανόμενη χρήση των τοπικών νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών.
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak , μαζί με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Cevdet Yılmaz και τον υπουργό Εμπορίου της χώρας Ömer Bolat, συναντήθηκαν στη 18η συνεδρίαση της διακυβερνητικής Ρωσοτουρκικής Επιτροπής Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας.
«Η χρήση της τουρκικής λίρας και του ρουβλίου στο διμερές εμπόριο αυξάνεται.
Οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία σε τουρκικές λίρες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 400% και οι τουρκικές εισαγωγές από τη Ρωσία σε λίρες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 150%, σε ρούβλια κατά 260%. Φέτος, Ο τζίρος του εμπορίου στον ενεργειακό τομέα μειώθηκε ελαφρά επειδή οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων και εμπορευμάτων έχουν μειωθεί σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.
Σημείωσε ότι πέρυσι ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έφτασε το ρεκόρ των 68 δισ. δολαρίων, φέτος σε νομισματικούς όρους θα μπορούσε να ανέλθει σε 11 δισ. δολάρια εξαγωγές από την Τουρκία και 46 δισ. δολάρια και εξαγωγές από τη Ρωσία.
Συνολικά, περίπου 56 δισ. δολάρια, διευκρίνισε.
Russia's Fuel Sales Driven Higher By Surging Diesel Exports - BNN Bloomberg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης