Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί εξαρτούν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ με το σεβασμό του στο διεθνές δίκαιο

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί εξαρτούν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ με το σεβασμό του στο διεθνές δίκαιο
Αυξάνονται οι φωνές στο Δημοκρατικό Κόμμα που ζητούν να δοθεί τέλος στην λευκή επιταγή των ΗΠΑ, για τη χρηματοδότηση της ασφάλειας του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να περιορίσουν τις προμήθειες όπλων στο Ισραήλ, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan σε συνέντευξή του στο CBS.
Με τη δήλωση αυτή σχολίασε τα λόγια του προέδρου της χώρας Joe Biden ο οποίος χαρακτήρισε τη θέσπιση όρων για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ «μια αξιόλογη ιδέα».
«Ο πρόεδρος απάντησε στην ερώτηση και αναγνώρισε την ιδέα», είπε ο Sullivan.
Ταυτόχρονα, ο σύμβουλος του προέδρου τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θεωρούν αποτελεσματική την τρέχουσα προσέγγισή τους στο πλαίσιο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, καθώς επιτρέπει «να επιτευχθούν αποτελέσματα».
«Μιλάμε για επιστροφή ομήρων, προσωρινή παύση των εχθροπραξιών και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε από το κανάλι εάν η θέση της Ουάσιγκτον σήμαινε ότι «δεν θα υπάρχουν περιορισμοί», ο Sullivan απάντησε: «Όχι, όλοι είδαμε τι είπε. Δέχτηκε την ιδέα».
Ανάλογα τοποθετούμενος ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Chris Murphy υποστήριξε ότι το αμερικανικό Κογκρέσσο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να εξαρτήσει τη μελλοντική βοήθεια προς το Ισραήλ με τη συμμόρφωσή του με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, χαρακτηρίζοντας τον αριθμό των νεκρών αμάχων στη Γάζα «απαράδεκτο» και «μη βιώσιμο».
«Συνδέουμε συχνά τη βοήθειά μας προς τους συμμάχους με τη συμμόρφωση με το δίκαιο των ΗΠΑ και το διεθνές δίκαιο», είπε σε εκπομπή του CNN.
«Και αυτή θα είναι μια συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουμε όλοι όταν επιστρέψουμε στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα».
Αλλά και ο γερουσιαστής Bernie Sanders, σε άρθρο στους New York Times, ζήτησε να δοθεί τέλος στη «λευκή επιταγή» των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της ασφάλειας του Ισραήλ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι ενώ είμαστε φίλοι του Ισραήλ, υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτή τη φιλία και ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τη δική μας αίσθηση ευπρέπειας», είπε ο Sanders.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης